r
Nosalty Logó

Zabos túrótorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Zabos túrótorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tortalaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

206
Kalória
12g
Fehérje
21g
Szénhidrátok
7.3g
Zsír
76.3g
Víz
1.5g
Koleszterin
3.1g
Rost
8.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortalaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

Összesen 206 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortalaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

Összesen 1658 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortalaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

Összesen 115 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 206 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4745.2 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    610.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 1658 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.1 g
  • Cink
    91 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Tortalap:
  2. Az hozzávalókat egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk.
  3. 15-20 percig pihentetjük, hogy a zabpehely jól megszívja magát.
  4. Egy kis tortaforma aljába nyomkodjuk (sütőpapír nem árt alá), és előmelegített sütőben 10 percet sütjük, amíg a teteje megpirul (másik sütőben 20 perc kellett, nem tudom miért…). Ha nem szeretnénk minden enzimet megölni, aszalhatjuk is.
  5. Töltelék:
  6. Amíg a torta alapja sül, a túrót összekeverjük a folyékony hozzávalókkal, és egy villával jól áttörjük.
  7. Beleteszünk minden egyéb hozzávalót – az utifű maghéj kivételével! – , és jól összekeverjük.
  8. Miután elkészült a torta alapja, az utifű maghéjat is hozzáadjuk a túrókrémhez, és miután jó alaposan összekevertük a tortaformába öntjük, és elegyengetjük.
  9. Gyümölcsréteg:
  10. A gyümölcsöket és az agar agart alaposan összekeverjük, és 2 percig hagyjuk, hagy barátkozzanak.
  11. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, és két percig tovább forraljuk.
  12. Ha készen van, a torta tetejére kanalazzuk.
  13. Kész torta:
  14. Ha eléggé kihűlt, hűtőbe tesszük. Reggelre a túrókrém megszilárdul, az agar-agar pedig 40 fok alatt a zselatinhoz hasonló dolgot művel a gyümikkel (csak egészségesebb és finomabb).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

A süti egy hosszú nap végén lett kitalálva, amikor is szükségem volt arra, hogy alkossak valamit. :) Az alapot az általában soknapos sziklamászásokhoz készített zabszelet receptem ihlette, a többi meg már adta magát, amikor kinyitottam a hűtőt. Ráadásul az egész családom túró-imádó (1,5-2,5 kg is elfogy egy héten), és közel is laknak, így gondoltam nekik is kedveskedem ezzel a finomsággal. Ez az akár sütés nélküli torta tökéletes és egészséges reggeli: 0 finomított cukor vagy liszt, sok benne a fehérje, a gyümölcs ellát minket antioxidánsokkal és vitaminokkal, a dió az értékes zsírjaival, és a zab hosszú távon ad energiát, ráadásul a torta igen nagy adag rostot is tartalmaz. Mértékkel fogyasztva, diétás, finom és egészséges reggeli édesség.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!