r
Nosalty Logó

Zabos bucik virágcserépben

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Zabos bucik virágcserépben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2994 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3451 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    1673 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 2994 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha géppel dagasztunk, akkor a gép leírása szerint bedagasztjuk a tésztát. Ha kézzel dagasztunk, akkor az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos vízzel és a cukorral, majda zabpehely és vaj kivételével a többi hozzávalóval fényes, rugalmas tésztát dagasztunk.
  2. Kétszeresére kelesztjük.
  3. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, kettévágjuk, gyengéden 2 rudat formálunk, amiket 4-4 részre vágunk.
  4. A 8 kis virágcserepünket belülről vastagon bekenjük fagyos zsírralvagy vajjal, és meghintjük zabpehellyel.
  5. A sütőt bekapcsoljuk 230 fokra.
  6. 8 kis tészta hengerkét beleállítjuk a virágcserepekbe, és hagyjuk pihenni 30 percet, amíg megint duplájára kelnek.
  7. Sütés előtt éles késsel bevagdaljuk, vízzel jól lespricceljük, hogy ropogósra süljön, és megszórjuk kevés zabpehellyel.
  8. Világosbarnára sütjük (kb. 20 perc).
  9. Sütőből kivéve megint lespricceljük vízzel, és sütőrácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3041
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 15.

Ajánló

Lehet magvakat, olívát, zöldfűszert keverni a tésztába. Kerti gulyáspartihoz ajánlom, de bármilyen más leves mellé is kitűnő. Kis étkűeknek elég 1 "cserép" :) Egy utó-gondolat! Én most elfelejtettem az áztatást, de az agyag edényeket szokás használat előtt  fél órával vizbe áztatni. Első sütésnél, kiégetésnél másfél órát irnak az okosok :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi recept, megtetszett, és mindig nagy sikere volt! Ebből az adagból 8 kis cserepes buci lesz. A kis cserép azért jó, mert gyorsan szép ropogósra sülnek a bucik. Kb 1 zsemle mennyiségű, de persze laktatóbb, főleg a teljes kiőrlésű liszt hozzáadásával. Lehet variálni a lisztet; krumplitól puhább, vajtól omlósabb lesz...a csak fehér liszt magasabbra kel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...