r
Nosalty Logó

Wellington hal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Márti
Wellington hal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A halhoz

A tésztához

Összesen 1226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A halhoz

A tésztához

Összesen 2451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A halhoz

A tésztához

Összesen 190 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1494 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    638 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1264 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 1226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2988 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2528 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3027 micro
Összesen 2451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A tésztához

Elkészítés

A halhoz

  1. A halfiléket besózzuk, és kevés olajon mind a két oldalukon átsütjük. Félretesszük, és megcsináljuk a tölteléket.
  2. A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockázott gombát, és lepirítjuk. Majd rátesszük az aprított petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tűzről lehúzzuk, és hozzákeverjük a tojást, majd a zsemlemorzsát. Hagyjuk hűlni, míg a tésztát elkészítjük.
  3. A tésztához egy tálban összegyúrjuk a lisztet és a vajat. Késhegynyi sót feloldunk 1 dl vízben, a tésztára öntjük, és gyorsan eldolgozzuk, majd a tésztát 15-20 percre a hűtőbe tesszük pihentetni. Két részre osztjuk, és kb. fél cm vastag téglalapra nyújtjuk.
  4. Elfelezzük a gombás tölteléket, és a tésztalapokra kanalazzuk, majd erre a masszára helyezzük a megsült halfiléket. A tészták szélét megkenjük tojással, majd szépen összehajtogatjuk. (Szép csomagot kapunk.) Kívülről is megkenjük tojással, és sütőlapra helyezve a csomagokat előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  5. Bármilyen halhoz illő mártást adhatunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18336
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tévében láttam hasonló ételt, lazaccal készült. Én ördöghalat sütöttem hozzá, nagyon finom, tömör húsa van.  

Hozzávalók

A halhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...