Wellington hal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Márti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
A halhoz
-
200g ördöghal152 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
50g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
Összesen
1226
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
A halhoz
-
400g ördöghal304 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
15g zsemlemorzsa59 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
100g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2451
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
A halhoz
-
31.3g ördöghal24 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
15.7g gomba3 kcal
-
3.5g petrezselyem1 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
1.2g zsemlemorzsa5 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
-
15.7g finomliszt57 kcal
-
9.4g vaj67 kcal
-
7.8g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
Összesen
190
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 50.9 g
Zsír
-
Összesen 74.4 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 402 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1494 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 738 mg
-
Nátrium 384 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 406.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 743 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 376 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 638 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1264 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1513 micro
Összesen
1226
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 101.9 g
Zsír
-
Összesen 148.9 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 804 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2988 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 1476 mg
-
Nátrium 769 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 812.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1487 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 751 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 379 mg
-
Retinol - A vitamin: 1276 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2528 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3027 micro
Összesen
2451
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
A halhoz
-
4 dkg vaj
-
20 dkg gomba
-
1 csokor petrezselyem
-
0.5 közepes fej vöröshagyma
-
1.5 dkg zsemlemorzsa
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
12 dkg vaj
-
1 dl víz
-
1 késhegynyi só
Elkészítés
A halhoz
- A halfiléket besózzuk, és kevés olajon mind a két oldalukon átsütjük. Félretesszük, és megcsináljuk a tölteléket.
- A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockázott gombát, és lepirítjuk. Majd rátesszük az aprított petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tűzről lehúzzuk, és hozzákeverjük a tojást, majd a zsemlemorzsát. Hagyjuk hűlni, míg a tésztát elkészítjük.
- A tésztához egy tálban összegyúrjuk a lisztet és a vajat. Késhegynyi sót feloldunk 1 dl vízben, a tésztára öntjük, és gyorsan eldolgozzuk, majd a tésztát 15-20 percre a hűtőbe tesszük pihentetni. Két részre osztjuk, és kb. fél cm vastag téglalapra nyújtjuk.
- Elfelezzük a gombás tölteléket, és a tésztalapokra kanalazzuk, majd erre a masszára helyezzük a megsült halfiléket. A tészták szélét megkenjük tojással, majd szépen összehajtogatjuk. (Szép csomagot kapunk.) Kívülről is megkenjük tojással, és sütőlapra helyezve a csomagokat előmelegített sütőben pirosra sütjük.
- Bármilyen halhoz illő mártást adhatunk hozzá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 18336
- Feltöltés dátuma: 2010. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Márti
46 recept
Tévében láttam hasonló ételt, lazaccal készült. Én ördöghalat sütöttem hozzá, nagyon finom, tömör húsa van.