r
Nosalty Logó

Vöröslencsés csicseriborsóleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Vöröslencsés csicseriborsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2209 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1750.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1237 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    700 micro
Összesen 553 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7001.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    4884 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    791 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2313 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    222 micro
  • β-karotin
    4946 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2802 micro
Összesen 2209 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    242 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát.
  2. Keverjük hozzá a köményt és a paprikát folyamatosan.
  3. Adjuk hozzá a lencsét, amit 5 órán át áztattunk.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd az alaplével felöntjük.
  5. Megfőzzük, és utána botmixerrel pürésítjük, majd a csicseriborsót hozzáadva főzzük tovább néhány percig, végül sózzuk, borsozzuk.
  6. A legvégén keverjük bele a joghurtot, és az apróra vágott petrezselymet, majd tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4027
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vöröslencsés csicseriborsóleves
Zsuzsamama56 321 recept

Szeretem a különleges leveseket, és ez is a kedvenceink közé tartozik, mert tápláló és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...