r
Nosalty Logó

Vöröslencse-főzelék asusuy konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
asusuy
Vöröslencse-főzelék asusuy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1725 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    1218 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1938 micro
Összesen 431 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2190.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1148 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1515.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    711 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    839 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    361 micro
  • β-karotin
    4871 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    8234 micro
  • Lut-zea
    7752 micro
Összesen 1725 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    395 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagymát és az újhagymát -tetszés szerint zöldjével vagy anélkül- nagyobb szeletekre vágjuk. Egészen kevés olajon egy jó lábasban néhány percig forgatjuk őket.
  2. Amikor a hagymák kezdenek áttetszővé válni, ráborítjuk a hideg vízzel egyszer átmosott vöröslencsét. Sózunk, borsozunk, és melléhelyezzük a paradicsomokat - egészben, héjastul. Öntünk az egészre annyi vizet, hogy egy ujjnyival ellepje, és rászórjuk a kakukkfüvet. Fedő alatt 10 percig békén hagyjuk.
  3. A fedőt leemelve ételünk már egész meggyőző állaggal és illattal bír, most jön a célegyenes: hozzáborítjuk a borsót és a kukoricát, amit nyakon öntünk a tejföllel, végül megszórjuk oregánóval és petrezselyemmel. 5 perc, épp csak egy "rottyanás" elég neki, és már kész is. Mennyei!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7560
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 13.

Ajánló

A vöröslencse ilyen módon elkészítve talán leginkább a sárgaborsóhoz hasonlít, ízében és állagában is, igény szerint készíthetünk hozzá bármilyen feltétet, amit egy sárgaborsó főzelékhez is készítenénk. Kenyeresek friss bagettel még emelhetnek a lakoma fényén, és jól áll neki közvetlenül tálalás előtt egy kis rászórt lenmag vagy szezámmag is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
asusuy 9 recept

Kaptam egy zacskó vöröslencsét, aminek az elkészítésében nem vagyok még jártas. A recepteket böngészve nagyrészt leves-variációkat találtam, ami nem tetszett, szerettem volna egy hangsúlyosabb ételt belőle. Impulzus-főzés volt, az illatok irányításával, amiből egy igazán friss, könnyű, nyári ebéd született.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...