Vöröslencse-főzelék asusuy konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
asusuy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
46g újhagyma9 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
63g vöröslencse224 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
25g csemegekukorica22 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
431
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
184g újhagyma35 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
250g vöröslencse895 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
100g csemegekukorica86 kcal
-
320g paradicsom58 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
5g kakukkfű5 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
800g víz0 kcal
Összesen
1725
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
8.8g újhagyma2 kcal
-
9.6g póréhagyma3 kcal
-
18 kcal
-
12g vöröslencse43 kcal
-
4.8g zöldborsó4 kcal
-
4.8g csemegekukorica4 kcal
-
15.3g paradicsom3 kcal
-
2.9g tejföl6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
38.3g víz0 kcal
Összesen
83
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 547.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 378.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 178 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 90 micro
-
β-karotin 1218 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 1938 micro
Összesen
431
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 77.3 g
Zsír
-
Összesen 62.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2190.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 492 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 1148 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1515.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 500 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 711 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 839 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 361 micro
-
β-karotin 4871 micro
-
β-crypt 116 micro
-
Likopin 8234 micro
-
Lut-zea 7752 micro
Összesen
1725
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 395 micro
-
Lut-zea 372 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db újhagyma
-
1 db póréhagyma
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
25 dkg vöröslencse
-
10 dkg zöldborsó
-
10 dkg csemegekukorica
-
4 kis db paradicsom
-
3 ek tejföl
-
só ízlés szerint
-
2 kávéskanál citrombors
-
1.5 ek kakukkfű
-
1 ek oregánó
-
0.5 csokor petrezselyem
-
8 dl víz
Elkészítés
- A póréhagymát és az újhagymát -tetszés szerint zöldjével vagy anélkül- nagyobb szeletekre vágjuk. Egészen kevés olajon egy jó lábasban néhány percig forgatjuk őket.
- Amikor a hagymák kezdenek áttetszővé válni, ráborítjuk a hideg vízzel egyszer átmosott vöröslencsét. Sózunk, borsozunk, és melléhelyezzük a paradicsomokat - egészben, héjastul. Öntünk az egészre annyi vizet, hogy egy ujjnyival ellepje, és rászórjuk a kakukkfüvet. Fedő alatt 10 percig békén hagyjuk.
- A fedőt leemelve ételünk már egész meggyőző állaggal és illattal bír, most jön a célegyenes: hozzáborítjuk a borsót és a kukoricát, amit nyakon öntünk a tejföllel, végül megszórjuk oregánóval és petrezselyemmel. 5 perc, épp csak egy "rottyanás" elég neki, és már kész is. Mennyei!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7560
- Feltöltés dátuma: 2015. július 13.
Ajánló
A vöröslencse ilyen módon elkészítve talán leginkább a sárgaborsóhoz hasonlít, ízében és állagában is, igény szerint készíthetünk hozzá bármilyen feltétet, amit egy sárgaborsó főzelékhez is készítenénk. Kenyeresek friss bagettel még emelhetnek a lakoma fényén, és jól áll neki közvetlenül tálalás előtt egy kis rászórt lenmag vagy szezámmag is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
asusuy
9 recept
Kaptam egy zacskó vöröslencsét, aminek az elkészítésében nem vagyok még jártas. A recepteket böngészve nagyrészt leves-variációkat találtam, ami nem tetszett, szerettem volna egy hangsúlyosabb ételt belőle. Impulzus-főzés volt, az illatok irányításával, amiből egy igazán friss, könnyű, nyári ebéd született.