r
Nosalty Logó

Vöröslencse fasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dacota
Vöröslencse fasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    762 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    1198 micro
Összesen 412 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7577 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    857 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    4247 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1464 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    716 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4570 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6904 micro
  • Lut-zea
    7186 micro
Összesen 2466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    518 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét jól átmossuk, és 1 l vízben félpuhára főzzük (kb 10 perc).
  2. A bulgurt egy mélyebb tálba helyezzük, és ha a lencse megfőtt, hozzákeverjük. Lefedjük teljesen légmentesen, és legalább fél órát pihentetjük.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, nagyon apróra vágjuk, és egy serpenyőben az olívaolajon megfuttatjuk. Hozzákeverjük a chiliszószt, a paradicsomsűrítményt és a borsot.
  4. Végül felöntjük egy csésze forró vízzel, és pár perc alatt teljesen készre főzzük.
  5. Hozzáadjuk a bulguros-lencsés masszához, elkeverjük, sózzuk, és visszatakarjuk.
  6. A zöldhagymát vékony karikákra vágjuk, a petrezselymet felaprózzuk, azt is a keverékhez adjuk, és pár percig gyúrjuk, hogy homogén masszát kapjunk.
  7. Fasírt formákat készítünk belőlük, és tálalásig hűtőbe tesszük.
  8. Fogyasztás előtt facsarhatunk rá citromlevet.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 603
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 83650
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 29.

Ajánló

Ne spóroljunk a citromlével, kiválóan illik hozzá. Legjobban pedig valamilyen roppanós lepénykenyérrel csúszik!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy arab étteremben kóstoltam először, előételként szolgálták fel, és annyira ízlett, hogy kikunyeráltam a receptjét a szakácstól.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...