r
Nosalty Logó

Vörösboros vaddisznópörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Góth Gergő
Vörösboros vaddisznópörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 679 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5437 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 679 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    503.2 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5100.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    514 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    3588 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2854.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1297 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    462 micro
  • β-karotin
    3188 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1918 micro
Összesen 5437 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    251 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként a húst felkockázzuk minél kisebbre. A paprikát és a paradicsomot is összeaprítjuk lehetőleg minél kisebbre, de úgyis szétfő majd később. A hagymát is apró kockára vágjuk. A fokhagymát lereszeljük a vöröshagyma mellé.
  2. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Majd hozzáadjuk a húst, és egy kis színt adunk neki. Miközben színe lesz a húsnak, fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, rozmaringgal. Közben folyamatosan keverjük.
  3. Amikor már jól eloszlott a fűszerpaprika és mindent megszínezett, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Adunk hozzá szilvalekvárt. És meglocsoljuk egy kis vörösborral. (Előtte győződjünk meg róla, hogy jó minőségű a bor.)
  4. Utolsó lépésként felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje a húsokat és a többi hozzávalót. Fedő alatt szaftosra főzzük, amíg szinte teljesen el nem fövi a levét.
  5. Közben köretet készítünk hozzá, vizet forralunk, szarvacska tésztát teszünk bele.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 72
  • 7 napos nézettség: 425
  • Össznézettség: 40671
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 25.

Ajánló

Egy vasárnapi ebéd főételének kiváló választás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösboros vaddisznópörkölt
Góth Gergő 8 recept

Ez elment vadászni, ez meglőtte, ez hazavitte, ez megsütötte, és ez az icike-picike mind megette!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...