r
Nosalty Logó

Vörösboros vaddisznópörkölt vargányával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Metro
Vörösboros vaddisznópörkölt vargányával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1760 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 292 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2043.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1516.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    335 micro
  • β-karotin
    2438 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1146 micro
Összesen 1760 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 92 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát aprítjuk, a húst felkockázzuk.
  2. A zsírt egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, üvegesedésig futtatjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk.
  3. Mehet rá a hús, szépen, kevergetve fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, 1-2 percig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a borókabogyót. Beletesszük a kockázott paradicsomot és a karikákra vágott erős paprikát.
  4. Megkeverjük, felöntjük a vörösborral, és kis lángon, 2 órán át főzzük. Ha nagyon fogyna a leve, adhatunk még hozzá egy kis vörösbort vagy vizet.
  5. Ha a hús már puha, hozzáadjuk a kis kockákra vágott vargányát, és még 15 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 18786
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 03.

Ajánló

Krokett, burgonyafánk vagy krumplipüré illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi klasszikus, ilyenkor ősszel különösen nagy kedvenc!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...