r
Nosalty Logó

Vörösboros-szilvás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vörösboros-szilvás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 736 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5876 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 174 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 736 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    222 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5070.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1150 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2273 mg
  • Nátrium
    1136 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    902.9 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1983.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2538 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    361 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5277 micro
  • β-crypt
    700 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2024 micro
Összesen 5876 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta összetevőit összegyúrjuk.
  2. Egy kisebb és egy nagyobb darabbá választjuk szét.
  3. Kisodorjuk a nagyobb darabot. Ez megy a tepsi aljába. A kisebbet félretesszük.
  4. A tepsiben úgy helyezzük el a tésztát, hogy "oldala is legyen", hiszen a kis kivágott sávok ezeken végződtek.
  5. Miután szabaddá vált a deszkánk, kinyújtjuk a kisebb darabot is, és kiszabjuk a sávokat. Ezek kerülnek majd a töltelékre.

Töltelék

  1. Kimagozzuk a szilvákat.
  2. Kevés borban feltesszük főni.
  3. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a szegfűszeget.
  4. Addig főzzük, hogy a szilva könnyen turmixolhatóvá váljon.
  5. Miután picit hűlt, leturmixoljuk. Ha hígnak érezzük, adjunk hozzá kekszmorzsát.
  6. Ezután ráöntjük a tésztára, majd ráhelyezzük a sávokat. Tetejét megkenhetjük tojássárgájával. Addig sütjük, míg meg nem barnul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1435
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 03.

Ajánló

A tölteléket kekszmorzsa nélkül még számos édességhez felhasználhatjuk. A legegyszerűbb, ha natúr túrót nyakon öntünk vele, vagy akár egy egyszerű piskótára is ráfolyathatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szezonja van a szilvának, így gondoltam, ezzel a recepttel mutatkozom be. Soha nem gondoltam volna, hogy a vörösbor és a szilva ilyen isteni párost alkot, a tészta pedig kellemesen omlós. Nem egy diétás sütemény, de bűnözni néha szabad!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...