r
Nosalty Logó

Vörösboros resztelt máj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vörösboros resztelt máj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1440 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9778 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9753 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 359 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3300.7 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    142 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1898 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    926.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39111 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    156 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1363 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39012 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1052 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 1440 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3111 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megpároljuk.
  2. A májat csíkokra vágjuk, megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk.
  3. Ha a hagyma már üveges, rátesszük a májat. Fehéredésig forgatjuk a hagymás olajon.
  4. Meghintjük 1 csapott ek pirospaprikával.
  5. Összeforgatjuk, és felöntjük vörösborral. Ízesítjük ízlés szerint őrölt borssal, majorannával.
  6. Ha elforr a bor, és még nem puhult meg a máj, kicsit újra felöntjük. Addig főzzük, míg puha nem lesz.
  7. Tálalás előtt sózzuk meg.
  • Receptkönyvben: 459
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 74046
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 10.

Ajánló

Mi általában petrezselymes krumplival szeretjük, de friss kenyérrel, savanyúsággal is  fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik régi családi kedvenc recept. Gyorsan kész, és nagyon finom. Aki szereti a csípőset, kevés csilit  vagy Erős Pistát is tehet bele. Finom ebéd, mely frissen gyorsan kész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...