r
Nosalty Logó

Vörösboros pörkölt bográcsban

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Vörösboros pörkölt bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1311 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 15709 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3565.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1303 mg
  • Nátrium
    1828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    682 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1133 micro
  • β-crypt
    209 micro
  • Likopin
    1072 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 1311 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1515.3 g

Zsír

  • Összesen
    881.5 g
  • Telített zsírsav
    316 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    385 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    3830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42786.1 g
  • Cink
    336 mg
  • Szelén
    1323 mg
  • Kálcium
    1839 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    1568 mg
  • Foszfor
    15638 mg
  • Nátrium
    21941 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.7 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    8183.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1420 micro
  • B6 vitamin:
    39 mg
  • B12 Vitamin:
    145 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    516 mg
  • D vitamin:
    948 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    20 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    415 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    779 micro
  • Kolin:
    2572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    830 micro
  • β-karotin
    13593 micro
  • β-crypt
    2504 micro
  • Likopin
    12866 micro
  • Lut-zea
    9684 micro
Összesen 15709 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    114 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. (Én előző este csináltam, majd celofánnal jól lefedtem az edényt, és másnap reggelig pihent a konyhapulton. Ezzel időt takaríthatunk meg.)
  2. A paprikát és a paradicsomot szintén apróra vágjuk (ezt is előző este csináltam, majd celofánnal lefedve betettem a hűtőbe).
  3. A húsokat megmossuk, lehártyázzuk, levágjuk róluk a zsírt, és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. (Ez ekkora mennyiség esetén (is) férfimunka... és érdemes ezt is előző este megcsinálni, majd lefedni, és hűtőbe tenni.)
  4. A vörös-és a fokhagymát a gáztűzhelyen a zsíron megfonnyasztjuk (de ezt kinn a bográcsban is lehet, csak így gyorsabb volt, ugyanis reggel mikor megláttam a kölcsönbográcsot, azonnal el is küldtem a férjemet, hogy hozzon egy nagyobbat, mert ebbe a hagyma sem fér bele, nemhogy a többi hozzávaló, meg a szaft...)
  5. Ezalatt lehet tüzet rakni odakinn.
  6. Ezután kivisszük a bográcsba a hagymás-zsíros keveréket, majd amikor ismét felmelegedett, hozzákeverjük a husikat.
  7. Amikor a sertéshusik kifehéredtek, a marhahús pedig kivilágosodott, félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, sózzuk és alaposan elkeverjük.
  8. Visszatesszük a tűzre, és kb. 5 perc múlva hozzáöntjük a sört.
  9. Kb. 5 perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és a fűszereket.
  10. Ezután már csak időnként kavargatni kell és főzni, amíg a husik meg nem puhulnak. Kb. 3-4 óra alatt van kész az egész.
  11. A főzés kezdetétől számított 3 óra múlva hozzáöntjük a vörösbort.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 56285
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt egy nagyon jó vörösboros marhapörkölt receptem. Ezért úgy döntöttem, Dávid fiam születésnapi buliján ezt a pörköltet fogjuk megfőzni, méghozzá bográcsban. Mivel első bográcsozásomra készültem, előtte picit áttanulmányoztam a különböző bográcsos pörköltek receptjeit, és megalkottam a sajátomat. Az eredmény szerintem tökéletes :) Ja igen: pénztárcakímélés miatt került bele sertéshús is, de legközelebb is csak így készíteném, ugyanis a sertéshús (mivel korábban puhul, mint a marha) csodálatos elegyet alkotott a szafttal :) Mivel a pörkölt mellett még 2 tortát is csináltam, ezért a krumpligombócot a nagymamám készítette el (szintén előző nap, mert már korán reggel indultak). A mamám szerint a krumpligombócok másnapra már megbarnultak, szerintem semmi bajuk nem lett :) Tálalás előtt egy kevés olajjal meg kell locsolni, majd forró sütőben felmelegíteni kb. 180 fokon, de az sem baj, ha picit megpirulnak, finom ízt ad nekik. Nálunk épp kenyér sült a sütőben, a mikró meg felmondta a szolgálatot, ezért egy nagy lábasban tettünk fel kevés vizet forrni, majd locsoltam bele egy kis olajat, és abba tettem a gombócokat, fedőt tettem rá, így jól átmelegedtek, de nem igazán ajánlom ezt a módszert, mert az alsók picit odaragadtak. A nagymamám által készített krumpligombóc, és az általam készített kenyér receptje hamarosan! 20 adagra szól a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...