Vörösboros pörkölt bográcsban
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g vöröshagyma46 kcal
-
42g paradicsom8 kcal
-
42g paprika7 kcal
-
33g disznózsír301 kcal
-
333g marhalábszár427 kcal
-
250g sertéscomb455 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
9 kcal
-
83g sör36 kcal
-
0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g só0 kcal
-
17g vörösbor14 kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1500g vöröshagyma546 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
500g paprika82 kcal
-
400g disznózsír3608 kcal
-
4000g marhalábszár5120 kcal
-
3000g sertéscomb5460 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
40g fűszerpaprika113 kcal
-
1000g sör430 kcal
-
0 kcal
-
4g bors10 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
44g só0 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
13.3g vöröshagyma5 kcal
-
4.4g paradicsom1 kcal
-
4.4g paprika1 kcal
-
3.6g disznózsír32 kcal
-
35.6g marhalábszár46 kcal
-
26.7g sertéscomb49 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
8.9g sör4 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
1.8g vörösbor2 kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.3 g
Zsír
-
Összesen 73.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3565.5 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 1303 mg
-
Nátrium 1828 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 682 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 1133 micro
-
β-crypt 209 micro
-
Likopin 1072 micro
-
Lut-zea 807 micro
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1515.3 g
Zsír
-
Összesen 881.5 g
-
Telített zsírsav 316 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 385 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 120 g
-
Koleszterin 3830 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 42786.1 g
-
Cink 336 mg
-
Szelén 1323 mg
-
Kálcium 1839 mg
-
Vas 128 mg
-
Magnézium 1568 mg
-
Foszfor 15638 mg
-
Nátrium 21941 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 248.7 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 8183.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1420 micro
-
B6 vitamin: 39 mg
-
B12 Vitamin: 145 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 516 mg
-
D vitamin: 948 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 20 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 415 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 779 micro
-
Kolin: 2572 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 830 micro
-
β-karotin 13593 micro
-
β-crypt 2504 micro
-
Likopin 12866 micro
-
Lut-zea 9684 micro
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 114 micro
-
Lut-zea 86 micro
Hozzávalók
-
1.5 kg vöröshagyma
-
0.5 kg paradicsom
-
0.5 kg paprika
-
400 g disznózsír
-
3 kg sertéscomb
-
1 fej fokhagyma
-
10 ek fűszerpaprika
-
1 l sör
-
2 tk bors
-
2 db babérlevél
-
4 ek só
-
2 dl vörösbor
Elkészítés
- A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. (Én előző este csináltam, majd celofánnal jól lefedtem az edényt, és másnap reggelig pihent a konyhapulton. Ezzel időt takaríthatunk meg.)
- A paprikát és a paradicsomot szintén apróra vágjuk (ezt is előző este csináltam, majd celofánnal lefedve betettem a hűtőbe).
- A húsokat megmossuk, lehártyázzuk, levágjuk róluk a zsírt, és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. (Ez ekkora mennyiség esetén (is) férfimunka... és érdemes ezt is előző este megcsinálni, majd lefedni, és hűtőbe tenni.)
- A vörös-és a fokhagymát a gáztűzhelyen a zsíron megfonnyasztjuk (de ezt kinn a bográcsban is lehet, csak így gyorsabb volt, ugyanis reggel mikor megláttam a kölcsönbográcsot, azonnal el is küldtem a férjemet, hogy hozzon egy nagyobbat, mert ebbe a hagyma sem fér bele, nemhogy a többi hozzávaló, meg a szaft...)
- Ezalatt lehet tüzet rakni odakinn.
- Ezután kivisszük a bográcsba a hagymás-zsíros keveréket, majd amikor ismét felmelegedett, hozzákeverjük a husikat.
- Amikor a sertéshusik kifehéredtek, a marhahús pedig kivilágosodott, félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, sózzuk és alaposan elkeverjük.
- Visszatesszük a tűzre, és kb. 5 perc múlva hozzáöntjük a sört.
- Kb. 5 perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és a fűszereket.
- Ezután már csak időnként kavargatni kell és főzni, amíg a husik meg nem puhulnak. Kb. 3-4 óra alatt van kész az egész.
- A főzés kezdetétől számított 3 óra múlva hozzáöntjük a vörösbort.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 56317
- Feltöltés dátuma: 2012. július 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Volt egy nagyon jó vörösboros marhapörkölt receptem. Ezért úgy döntöttem, Dávid fiam születésnapi buliján ezt a pörköltet fogjuk megfőzni, méghozzá bográcsban. Mivel első bográcsozásomra készültem, előtte picit áttanulmányoztam a különböző bográcsos pörköltek receptjeit, és megalkottam a sajátomat. Az eredmény szerintem tökéletes :) Ja igen: pénztárcakímélés miatt került bele sertéshús is, de legközelebb is csak így készíteném, ugyanis a sertéshús (mivel korábban puhul, mint a marha) csodálatos elegyet alkotott a szafttal :) Mivel a pörkölt mellett még 2 tortát is csináltam, ezért a krumpligombócot a nagymamám készítette el (szintén előző nap, mert már korán reggel indultak). A mamám szerint a krumpligombócok másnapra már megbarnultak, szerintem semmi bajuk nem lett :) Tálalás előtt egy kevés olajjal meg kell locsolni, majd forró sütőben felmelegíteni kb. 180 fokon, de az sem baj, ha picit megpirulnak, finom ízt ad nekik. Nálunk épp kenyér sült a sütőben, a mikró meg felmondta a szolgálatot, ezért egy nagy lábasban tettünk fel kevés vizet forrni, majd locsoltam bele egy kis olajat, és abba tettem a gombócokat, fedőt tettem rá, így jól átmelegedtek, de nem igazán ajánlom ezt a módszert, mert az alsók picit odaragadtak. A nagymamám által készített krumpligombóc, és az általam készített kenyér receptje hamarosan! 20 adagra szól a recept.