Vörösboros pontyhalászlé tésztával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
4g disznózsír34 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
0g só0 kcal
-
3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
275g víz0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
11 kcal
-
11 kcal
-
150g ponty114 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
25g gyufatészta93 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
377
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
15g disznózsír135 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
6 kcal
-
0g chili0 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
0g só0 kcal
-
11 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1100g víz0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
10g halászlékocka44 kcal
-
10g halászlékocka44 kcal
-
600g ponty457 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
100g gyufatészta371 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
1509
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
0.6g disznózsír6 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
4.1g paradicsom1 kcal
-
1.1g hegyes erős paprika0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
4.1g burgonya2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g csípős fűszerpaprika0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
44.8g víz0 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.4g halászlékocka2 kcal
-
0.4g halászlékocka2 kcal
-
24.4g ponty19 kcal
-
4.1g vörösbor3 kcal
-
4.1g gyufatészta15 kcal
-
4.1g tejföl8 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
61
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1230.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 551 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 467.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 893 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 391 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
377
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.2 g
Zsír
-
Összesen 63.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 311 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4922.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 399 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 1932 mg
-
Nátrium 2205 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1870.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 3572 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 364 micro
-
Kolin: 313 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 133 micro
-
β-karotin 1565 micro
-
β-crypt 248 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 924 micro
Összesen
1509
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 145 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 105 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
-
1 ek disznózsír
-
1 db vöröshagyma
-
1 db paradicsom
-
0.5 db hegyes erős paprika
-
2 db chili
-
1 db burgonya
-
só ízlés szerint
-
1 ek csípős fűszerpaprika
-
1 teáskanál fekete bors
-
1 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
1 db halászlékocka
-
1 dl vörösbor
-
10 dkg gyufatészta
-
4 db chili
Elkészítés
- A megpucolt krumplit a csülökkel előfőzzük.
- A hagymát, paprikákat és paradicsomot felvágjuk, zsíron megdinszteljük, fűszerezzük, hozzáadjuk a darabolt krumplit, hozzáöntjük a csülök főzőlevét, a halászlé sűrítményt, botmixerrel összekeverjük.
- Felrottyantjuk, beletesszük a halászlékockát, a patkókat és a tésztát, beleöntjük a vörösbort.
- Tálaláskor szedünk a levesből tésztával, 1 db patkót rakunk bele, rá egy kanál tejfölt és egy chilit.
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 3544
- Feltöltés dátuma: 2016. január 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Hobbychef
738 recept
Azért nem neveztem bajai halászlének az ételt, mert a bajai gyufatésztával készül. Én pedig cérnametélttel készítettem a halászlevemet, mert sehol nem találtam gyufatésztát, s egy kis adagért nem volt kedvem tésztát gyúrni, pláne Karácsonykor, amikor itthon van a lányunk, s a feleségem egész nap a konyhában tüsténkedik. Ráadásul nem főztem alaplevet, hanem halászlésűrítmény és leveskocka felhasználásával készült az étel. De azért, így is finom volt. Még egy csavar volt a halászlében, s ezen a halászléfőzés mesterei biztos felháborodnak, léként az előző nap főzött csülök főzőlevét használtam fel. Nekem ízlett.