Vörösboros marharagu
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
83g sárgarépa30 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
208g marhahús296 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
67g vörösbor57 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
458
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g sárgarépa182 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
1250g marhahús1775 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
400g vörösbor340 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
2749
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
19.5g sárgarépa7 kcal
-
14g vöröshagyma5 kcal
-
48.8g marhahús69 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
15.6g vörösbor13 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
106
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 46.8 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 899.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 322.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 619 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2579 micro
-
β-karotin 6146 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
458
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 281 g
Zsír
-
Összesen 94.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 763 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5394.8 g
-
Cink 52 mg
-
Szelén 417 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 441 mg
-
Foszfor 3013 mg
-
Nátrium 1112 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1936.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3716 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 54 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 1178 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15473 micro
-
β-karotin 36876 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1182 micro
Összesen
2749
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 603 micro
-
β-karotin 1438 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
-
500 g sárgarépa
-
4 közepes db vöröshagyma
-
1.3 kg marhahús
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db babérlevél
Elkészítés
- A sárgarépát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és kockára vágjuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. A húst adagonként a forró olajban megpirítjuk, a hagymát és a sárgarépát hozzáadjuk és egy pár percig együtt sütjük. Az összes húst visszatesszük a serpenyőbe, sóval, borssal ízesítjük.
- Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd felöntjük a borral és 800 ml vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a babérlevelet, felfőzzük és lefedve kb. 150 percig főzzük, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges sóval, borssal ízesítjük.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 7701
- Feltöltés dátuma: 2012. február 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom húsétel. Én parmezános tekerccsel tálaltam.