Vörösboros marhalábszár pörkölt
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
400g marhalábszár512 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
14 kcal
-
30g zöldpaprika5 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
150g tarhonya557 kcal
Összesen
1925
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
4000g marhalábszár5120 kcal
-
1000g vöröshagyma364 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
50g fűszerpaprika141 kcal
-
300g zöldpaprika49 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
500g száraz vörösbor410 kcal
-
850g napraforgó olaj7514 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1500g tarhonya5565 kcal
Összesen
19255
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
46.4g marhalábszár59 kcal
-
11.6g vöröshagyma4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.6g fűszerpaprika2 kcal
-
3.5g zöldpaprika1 kcal
-
4.6g paradicsom1 kcal
-
5.8g száraz vörösbor5 kcal
-
9.9g napraforgó olaj87 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
17.4g tarhonya65 kcal
Összesen
224
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109 g
Zsír
-
Összesen 103.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2113 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 1158 mg
-
Nátrium 426 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 493.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 416 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 1540 micro
-
β-crypt 311 micro
-
Likopin 1029 micro
-
Lut-zea 1111 micro
Összesen
1925
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1089.5 g
Zsír
-
Összesen 1035.3 g
-
Telített zsírsav 168 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 467 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 328 g
-
Koleszterin 1560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21129.7 g
-
Cink 304 mg
-
Szelén 1666 mg
-
Kálcium 1529 mg
-
Vas 157 mg
-
Magnézium 1607 mg
-
Foszfor 11582 mg
-
Nátrium 4260 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1275 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 90 mg
VÍZ
-
Összesen 4937.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1444 micro
-
B6 vitamin: 24 mg
-
B12 Vitamin: 133 micro
-
E vitamin: 369 mg
-
C vitamin: 325 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 18 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 347 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4157 micro
-
Kolin: 351 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 753 micro
-
β-karotin 15398 micro
-
β-crypt 3110 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 11111 micro
Összesen
19255
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 119 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
224
kcal
Hozzávalók
-
4 kg marhalábszár
-
1 kg vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
3 db zöldpaprika
-
4 db paradicsom
-
5 dl száraz vörösbor
-
3 db babérlevél
-
1.5 kg tarhonya
Elkészítés
- Helyezzük az előre felvágott hagymát a kiolajozott bográcsba
- Az üvegesre pirult hagymára tegyük rá az előzőekben 2-3 cm-esre felvágott marhahús kockákat.
- Hagyjuk rotyogni. Fedjük le, hogy a hús alaposan megpuhulhasson. Ha száraz marhahúsból készítjük, és nincs elegendő leve a húsnak, időről-időre öntsünk hozzá egy kevés vizet.
- Adjuk hozzá a pirospaprikát, és alaposan keverjük el a forrásban lévő tartalommal. Figyeljünk rá, hogy ne törjük össze az esetleg már megpuhult marhahúst.
- Kb. 5 perc elteltével adjuk hozzá az előre felszeletelt paradicsomot és paprikát, és hagyjuk puhára főni.
- A felszeletelt fokhagymát, babérlevelet, őrőltborsot egyszerre is beletehetjük a forrásban lévő pörköltbe.
- Innentől kezdve, a hús minőségétől függően, kb. 1 órán át főzzük, nem túl nagy lángon. Mielőtt levennénk a tűzről, hozzáöntjük a vörösbort.
- további ételfotók...
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 79
- Össznézettség: 160586
- Feltöltés dátuma: 2008. április 23.
Ajánló
tarhonya, barna kenyér
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Minden tavasszal megrendezzük, a már hagyományosnak tekinthető TAVASZNYITÓ BOGRÁCSOZÁSUNKAT. Tulajdonképpen a célja nem más, mint hogy találkozzunk azokkal a barátainkkal, akikkel év közben kevésszer tehetjük ezt meg. Egy kellemes tavaszi délután keretein belül, jó társaságban, jó hangulatban fogyasztjuk el, a közösen elkészített PÖRIT:-) Az idén több mint 50 barátunk nyalogatta a szája szélét elégedetten, és hevert el a fűbe, hogy az emésztéstől elcsigázott testükbe kis idő elteltével újra erő költözzön.