r
Nosalty Logó

Vörösboros marhagulyás

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Vörösboros marhagulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2407 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 401 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.7 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4229.5 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    2525 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1935 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    1716 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1228 micro
Összesen 2407 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    96 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 89 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. Egy nagy lábasban felolvasztjuk a zsírt, és üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát.
  2. Levesszük a tűzről, és beleszórjuk a fűszerpaprikát és a megtisztított, felkockázott húst, majd jól elkeverjük.
  3. Visszatesszük a tűzre, majd folyamatos keverés mellett néhány percig pirítjuk.
  4. Lefedve, néha megkeverve, félpuhára pároljuk a saját levében.
  5. Ha puhul a hús, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, paprikát, paradicsomot, a fűszereket és a vörösbort. Elkeverjük, és fedő alatt majdnem készre főzzük.
  6. A burgonyát meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk, majd mehet a lábasba. Felöntjük 2-3 dl vízzel, sózzuk, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  7. Petrezselyemmel, karikára vágott erős paprikával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 7814
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bográcsszezon egyik legkedveltebb étele, de a konyhában is könnyedén elkészíthető. Sűrű szaft, puha hús, vörösborral megbolondítva. Vörösboros marhagulyás, házi recept alapján.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...