Vörösboros körtekrém rántott zsályalevéllel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Miss Lemon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
A körtekrémhez
-
200g körte103 kcal
-
250g víz0 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g gyömbér0 kcal
-
25g méz76 kcal
A zsályához
-
0g zsálya0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
430
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 471.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
430
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 508.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.7 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 943.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 415 micro
Összesen
859
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 43.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A körtekrémhez
- A körtéket héjastul föltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi.
- 1-2 percig hagyjuk forrni, leöntjük a vizet róla, ha már meg tudjuk fogni, lehúzzuk a héját.
- A körtéket nagyobb darabokra vágjuk, és feltesszük főni a vörösborban a fűszerekkel és a mézzel együtt.
- Ha már igazán puhának tűnik a gyümölcs, leöntjük róla a fűszeres bort (félretehetjük későbbre, vagy meg is ihatjuk, nagyon finom), majd turmixoljuk. Ha nem elég homogén, törjük át egy szűrőn is.
- Hűtsük be.
A zsályához
- A zsályaleveleket megmossuk, és a papírtörlőn leszárítjuk.
- Száruknál fogva a felvert tojásba mártjuk őket, lisztbe forgatjuk, majd a vajban kisütjük. Nagyon kevés idő kell neki, ráadásul a liszt gyorsan megég a vajban, mert nem köti kívülről semmi a zsályához, szóval figyeljünk oda.
- A hideg gyümölcskrémet a frissen kisült, forró zsályával tálaljuk.
- Sütés ideje: 2 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1111
- Feltöltés dátuma: 2014. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Miss Lemon
84 recept
Ezt az ételt két 17. századi magyar nyelvű szakácskönyv receptjeiből tákoltam össze. Bővebben itt.