Vörösboros juharszirupban pácolt kacsa
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
875g kacsahús1181 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
50g juharszirup130 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
Összesen
1448
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
3500g kacsahús4725 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
200g juharszirup520 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
Összesen
5789
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
84.9g kacsahús115 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.8g vörösbor4 kcal
-
4.8g juharszirup13 kcal
-
4.4g narancslé2 kcal
-
0.7g sertészsír7 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
Összesen
141
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160.4 g
Zsír
-
Összesen 59.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 681 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2979.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1799 mg
-
Nátrium 658 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 746.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 479 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
1448
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 641.7 g
Zsír
-
Összesen 239.5 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 2724 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11917.3 g
-
Cink 70 mg
-
Szelén 488 mg
-
Kálcium 667 mg
-
Vas 86 mg
-
Magnézium 762 mg
-
Foszfor 7195 mg
-
Nátrium 2633 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.9 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 2987.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 877 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 260 mg
-
D vitamin: 136 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 187 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 935 micro
-
Kolin: 1917 mg
-
Retinol - A vitamin: 840 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 266 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
5789
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
-
3.5 kg kacsahús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl vörösbor
-
200 ml juharszirup
-
2 narancsból nyert narancslé
-
2 ek sertészsír
-
2 szál rozmaring
Elkészítés
- A pecsenyekacsát jól megmossuk, megtisztítjuk, leitatjuk róla a vizet, és sózzuk, borsozzuk.
- A bort a juharsziruppal és 2 egész narancsnak a levével összekeverjük.
- A kacsát a tepsibe tesszük, leöntjük a páclével, és megfordítjuk mellével lefelé.
- Hűtőben tároljuk egy éjszakát (vagy min. 2 órát), és sütés előtt, hogy szobahőmérsékletű legyen a kacsa, kivesszük kb. 30 perccel hamarabb.
- A kacsát visszafordítjuk a hátára. A mellére, combjára zsírt kenünk, mellétesszük a rozmaring szálakat. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben, 180 fokon két és fél órát sütjük, időnkén locsolgatjuk. Ha sok a zsírja, leszedünk belőle.
- Ha látjuk, hogy a mellrésze pirul, akkor megfordítjuk, és alufólia alatt sütjük 30 percig.
- Ha szép piros a hátrésze visszafordítjuk, és fólia nélkül sütjük tovább kb. 50 percig. Ha kész, tálaljuk. A sütési idő a sütőtől függ (én villanysütőben készítettem).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 2221
- Feltöltés dátuma: 2015. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Azért kell a rákenni a sertészsírt, hogy ne legyen száraz a húsa, és át tudjon sülni, ne kelljen párolni. A pácban jó, ha egy éjszaka áll, de minimum 2-3 órát álljon sütés előtt.