r
Nosalty Logó

Vörösboros juharszirupban pácolt kacsa

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Smaragd konyha
Vörösboros juharszirupban pácolt kacsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1448 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5789 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2979.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 1448 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    641.7 g

Zsír

  • Összesen
    239.5 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11917.3 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    488 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    762 mg
  • Foszfor
    7195 mg
  • Nátrium
    2633 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    2987.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    187 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    935 micro
  • Kolin:
    1917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    266 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 5789 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pecsenyekacsát jól megmossuk, megtisztítjuk, leitatjuk róla a vizet, és sózzuk, borsozzuk.
  2. A bort a juharsziruppal és 2 egész narancsnak a levével összekeverjük.
  3. A kacsát a tepsibe tesszük, leöntjük a páclével, és megfordítjuk mellével lefelé.
  4. Hűtőben tároljuk egy éjszakát (vagy min. 2 órát), és sütés előtt, hogy szobahőmérsékletű legyen a kacsa, kivesszük kb. 30 perccel hamarabb.
  5. A kacsát visszafordítjuk a hátára. A mellére, combjára zsírt kenünk, mellétesszük a rozmaring szálakat. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben, 180 fokon két és fél órát sütjük, időnkén locsolgatjuk. Ha sok a zsírja, leszedünk belőle.
  6. Ha látjuk, hogy a mellrésze pirul, akkor megfordítjuk, és alufólia alatt sütjük 30 percig.
  7. Ha szép piros a hátrésze visszafordítjuk, és fólia nélkül sütjük tovább kb. 50 percig. Ha kész, tálaljuk. A sütési idő a sütőtől függ (én villanysütőben készítettem).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2210
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösboros juharszirupban pácolt kacsa
Smaragd konyha 149 recept

Azért kell a rákenni a sertészsírt, hogy ne legyen száraz a húsa, és át tudjon sülni, ne kelljen párolni. A pácban jó, ha egy éjszaka áll, de minimum 2-3 órát álljon sütés előtt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...