r
Nosalty Logó

Vörösboros gombapaprikás

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mandula
Vörösboros gombapaprikás
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

232
Kalória
7.6g
Fehérje
13.2g
Szénhidrátok
16.2g
Zsír
275.4g
Víz
16.3g
Koleszterin
3.3g
Rost
6.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    275.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 232 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1101.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    1517 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    891 micro
Összesen 920 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    197 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 70 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, finomra vágjuk. A gombát mossuk, 2-3 mm vastagra szeleteljük (ha nem fás a tönkje, azt is felhasználjuk). A szalonnát csíkozzuk.
  2. Olajat vagy zsírt hevítünk, ebben megforgatjuk-pirítjuk a szalonnát, majd megdinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát. Jó alaposan, hogy a szaft majd minél sűrűbb legyen.
  3. Beletesszük a gombát, átforgatjuk, lesózzuk, hogy levet eresszen, de csak keveset. Ekkor meghintjük pirospaprikával, és addig forgatjuk, míg mindenhol egyenletesen éri a gombát, és elegendő folyadék van alatta, hogy le ne piruljon.
  4. Pici vízzel felöntjük, és majdnem puhára főzzük a gombát.
  5. Ekkor beleteszünk egy gerezdekre vágott paradicsomot, hozzáadjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet (tényleg csak icipicit), felöntjük a borral, és készre főzzük.
  6. Belekeverjük a tejfölt, még egyszer összeforraljuk, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Megfogadtam, hogy gyakrabban fogok gombát készíteni. Egész jól állok: a múltkor calzone készült, most pedig ez az inkább őszies klasszikus, pici csavarral: a hagyományos paprikásba soha nem teszek a só-bors-pirospaprika triumvirátuson kívül semmilyen fűszert, de a gomba lelke a kakukkfű és a rozmaring. Remélem, az ízélmény kárpótol mindenkit, akinek esetleg az elnevezés nem nyeri el tetszését.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!