Vörösboros gombapaprikás
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mandula
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
33 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
-
71 kcal
Összesen
232
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
131 kcal
-
800g csiperkegomba171 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
Összesen
920
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.5g kolozsvári szalonna10 kcal
-
61.1g csiperkegomba13 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
7.6g paradicsom1 kcal
-
6.1g tejföl12 kcal
-
7.6g száraz vörösbor6 kcal
-
2.4g napraforgó olaj22 kcal
Összesen
70
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 275.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 379 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
232
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 64.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1282 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 831 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1101.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 125 micro
-
β-karotin 1517 micro
-
β-crypt 248 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 891 micro
Összesen
920
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 197 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 késhegynyi rozmaring
-
1 csipet kakukkfű
-
1 közepes db paradicsom
-
4 ek tejföl
-
1 dl száraz vörösbor
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, finomra vágjuk. A gombát mossuk, 2-3 mm vastagra szeleteljük (ha nem fás a tönkje, azt is felhasználjuk). A szalonnát csíkozzuk.
- Olajat vagy zsírt hevítünk, ebben megforgatjuk-pirítjuk a szalonnát, majd megdinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát. Jó alaposan, hogy a szaft majd minél sűrűbb legyen.
- Beletesszük a gombát, átforgatjuk, lesózzuk, hogy levet eresszen, de csak keveset. Ekkor meghintjük pirospaprikával, és addig forgatjuk, míg mindenhol egyenletesen éri a gombát, és elegendő folyadék van alatta, hogy le ne piruljon.
- Pici vízzel felöntjük, és majdnem puhára főzzük a gombát.
- Ekkor beleteszünk egy gerezdekre vágott paradicsomot, hozzáadjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet (tényleg csak icipicit), felöntjük a borral, és készre főzzük.
- Belekeverjük a tejfölt, még egyszer összeforraljuk, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3582
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 13.
Ajánló
Nokedlivel, savanyúsággal, a belefőzött vörösborral...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mandula
35 recept
Megfogadtam, hogy gyakrabban fogok gombát készíteni. Egész jól állok: a múltkor calzone készült, most pedig ez az inkább őszies klasszikus, pici csavarral: a hagyományos paprikásba soha nem teszek a só-bors-pirospaprika triumvirátuson kívül semmilyen fűszert, de a gomba lelke a kakukkfű és a rozmaring. Remélem, az ízélmény kárpótol mindenkit, akinek esetleg az elnevezés nem nyeri el tetszését.