r
Nosalty Logó

Vörösboros bolognai spagetti, parmezánnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ana's Kitchen
Vörösboros bolognai spagetti, parmezánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1093 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3279 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2437.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 1093 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.6 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7313.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    2584 mg
  • Nátrium
    2450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1226 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 3279 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1911 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat és a hagymát, majd üvegesre dinszteljük.
  2. Ezután hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig pirítunk. Utána a vörösbort és a passzírozott paradicsomot is adjuk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük.
  3. Felöntjük vízzel és hagyjuk legalább 1 órán át főni.
  4. A tésztát a szokásos módon megfőzzük. Forrásban lévő vízbe teszünk egy kevés olajat és utána belerakjuk a tésztát főni!
  5. Reszelt parmezánnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 2407
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösboros bolognai spagetti, parmezánnal
Ana's Kitchen 139 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...