Vörösborban párolt pulykacomb diszkoszban
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Zoli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
wok
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
188g pulykacomb224 kcal
-
150g alma70 kcal
-
63g szőlő41 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
205 kcal
Összesen
759
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1500g pulykacomb1793 kcal
-
1200g alma562 kcal
-
500g szőlő331 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
250g kolozsvári szalonna1638 kcal
Összesen
6080
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
38.6g pulykacomb46 kcal
-
30.9g alma14 kcal
-
12.9g szőlő9 kcal
-
1.5g fokhagyma2 kcal
-
5.1g vörösbor4 kcal
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.4g kolozsvári szalonna42 kcal
Összesen
156
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.6 g
Zsír
-
Összesen 53.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 825.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 345 mg
-
Nátrium 321 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 309.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
759
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 269.2 g
Zsír
-
Összesen 430.6 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 187 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 106 g
-
Koleszterin 1109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6600.9 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 341 mg
-
Kálcium 454 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 396 mg
-
Foszfor 2764 mg
-
Nátrium 2572 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 259.7 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 2475.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 487 micro
-
β-crypt 119 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 684 micro
Összesen
6080
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej fokhagyma
-
1 kávéskanál só
-
1 kk bors
-
25 dkg kolozsvári szalonna
Elkészítés
- A pulykacombot megmossuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk, enyhén megsózzuk, és beletesszük egy tálba.
- A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Belekeverjük az olajba az őrölt borssal együtt, és ráöntjük a pulykahúsra. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Wokba tesszük a húst az olajos páccal együtt, és fehéredésig sütjük.
- Az almák magházát kivágjuk, a szőlőt leszemezzük, a kolozsvári szalonnát vékonyan felszeleteljük.
- A diszkosz alját alufóliával két soron kibéleljük. (Újabban alu grilltálcát szoktam beleszabni, ha parázsban használom, mert így biztosan nem kapja oda az étel alját.Sütőben elég az alufólia.) Ráfektetjüka kolozsvári szalonna szeleteket. Erre ráhalmozzuka húst, ráhelyezzükaz almákat, és a tetejére szórjukegyenletesen a szőlőszemeket. Az egészet nyakon öntjüka soproni kékfrankossal.
- Rázárjuka diszkosz fedelét, és beletesszüka parázsbavagy a sütőbe. Parázs esetében a sütési idő kb. két óra, tűzhely sütőjében egy óra. Sütési idő eltelte körül érdemes ellenőrizni az ételt. Amennyiben még nincs teljesen készen, vissza kell kb. negyedórára tenni. A diszkosznál nagyon óvatosnak kell lenni, mert nagyon forró. Piszkavassal szoktam kivenni, amit a tetején lévő fülbe akasztok be. Utána vastag sütőkesztyűvel nyitom fel óvatosan.
- Rizzselvagy krumplipürével tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2050
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 31.
Ajánló
Az őszi ízek kedvelőinek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zoli
59 recept
Közeledik újra az ősz, ezért az ételeinknél fel tudjuk használni az ajándékait. A diszkoszról és annak használatáról már írtam. Nagyon kedvelem, főleg a szabadban. Teljesen úgy működik, mint egy cseréptál, csak egy kicsit zsírosabban kell vele bánni. Ezért kell az alsó sorba a kolozsvári szalonna, amit a cseréptálnál el is lehet hagyni.