Vörösbársonytorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
45g finomliszt164 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
28g joghurt17 kcal
-
6 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
17g napraforgó olaj147 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
58g mascarpone236 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
20g porcukor77 kcal
Tetejére
-
42g málna22 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
25g cukor97 kcal
Összesen
1176
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
270g finomliszt983 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
170g joghurt104 kcal
-
34 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
350g mascarpone1414 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
120g porcukor464 kcal
Tetejére
-
250g málna130 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
150g cukor581 kcal
Összesen
7058
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
13.2g tojás17 kcal
-
6.8g joghurt4 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
14g mascarpone57 kcal
-
16g habtejszín47 kcal
-
4.8g porcukor19 kcal
Tetejére
-
10g málna5 kcal
-
4.8g tojásfehérje2 kcal
-
6g cukor23 kcal
Összesen
282
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 67.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1108.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 444 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 162.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 272 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 309 micro
Összesen
1176
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.5 g
Zsír
-
Összesen 406.8 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 1546 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6650.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 1663 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 2663 mg
-
Nátrium 1789 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 750.1 g
-
Cukor 513 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 977.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1632 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 334 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 1008 mg
-
Retinol - A vitamin: 1607 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 279 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1855 micro
Összesen
7058
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
282
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
27 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
6 db tojás
-
170 g joghurt
-
15 g cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
100 g napraforgó olaj
-
1 csipet só
Krém
-
35 dkg mascarpone
-
40 dkg habtejszín
-
12 dkg porcukor
Tetejére
-
3 db tojásfehérje
-
15 dkg cukor
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat kettéválasztjuk a sárgákat a cukor felével habosra, fehéredésig keverjük. A cukor másik felével a tojásfehérjét verjük fel habbá. Az olajat, a joghurtot és az ételszínezéket összekeverjük.
- A felvert cukros sárgákhoz hozzászitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk az olajos keveréket és szépen összekeverjük. Adjuk hozzá a sót, a kakaót ( szitálva) és a vaníliás cukrot. A tortakarikákat béleljük ki sütőpapírral, majd a masszát osszuk 2 részre és 170 fokos sütőben süssük készre.
- Amikor megsült, vegyük ki és vegyük le róla a tortakarikát. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd mindkét alapot vágjuk félbe, így 4 db piskótakorongunk lesz.
- Amikor a piskóta kihűlt, töltsük meg. Helyezzük az első piskótalapot egy formára, majd kenjünk rá kis lekvárt, krémet majd újra lekvárt a torta közepére ügyelve, hogy nagyon a széleihez ne kenjünk, nehogy kifolyjon és ismételjük meg. Lap, lekvár, krém, lekvár. A tetejére helyezett lapra ne kenjünk krémet. Burkoljuk be fóliával az oldalát, helyezzük rá vissza a tortakarikát és legalább 5 órára tegyük be a hűtőbe.
Krém
- A krémhez a mascarponét a tejszínhabbal és cukorral verjük fel, de ne legyen nagyon kemény a hab állaga.
- Az oldalát marscpone habos cukros krémmel kenjük körbe. 1 dl tejszín + 12 dkg marscapone + porcukor.
Tetejére
- A tojásfehérjéhez hozzáöntjük a cukrot, elkeverjük, majd gőz fölött addig melegítjük folyamatosan keverve, amíg a cukorszemek fel nem oldódnak. Amennyiben van hőmérőnk ez kb. 70 C.
- Két ujjunk között, amikor már nem érezzük a cukorkristályokat már jó is. Mehet a keverőtál üstjébe és elkezdjük kihabosítani, addig amíg ki nem hűl és el nem éri a kívánt állagot. Ez legalább 10 perc. Amikor kivesszük a keverőt a krémből egy szép fényes, fehér stabil állagú krémet kapunk. Ezt különböző mennyiségekben színezzük és díszítjük vele a tortát.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 486
- Feltöltés dátuma: 2022. május 03.
Ajánló
Különböző színű ételfestékeket használhatunk a torta színezéséhez. A piskótához 2 db 20 cm-es tortakarikát használjunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Happygirlkitchen
59 recept