r
Nosalty Logó

Vörösbársonytorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
Vörösbársonytorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 1176 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 7058 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 1176 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    406.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6650.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1663 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2663 mg
  • Nátrium
    1789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    750.1 g
  • Cukor
    513 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    977.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1632 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    334 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1008 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1607 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1855 micro
Összesen 7058 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk a sárgákat a cukor felével habosra, fehéredésig keverjük. A cukor másik felével a tojásfehérjét verjük fel habbá. Az olajat, a joghurtot és az ételszínezéket összekeverjük.
  2. A felvert cukros sárgákhoz hozzászitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk az olajos keveréket és szépen összekeverjük. Adjuk hozzá a sót, a kakaót ( szitálva) és a vaníliás cukrot. A tortakarikákat béleljük ki sütőpapírral, majd a masszát osszuk 2 részre és 170 fokos sütőben süssük készre.
  3. Amikor megsült, vegyük ki és vegyük le róla a tortakarikát. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd mindkét alapot vágjuk félbe, így 4 db piskótakorongunk lesz.
  4. Amikor a piskóta kihűlt, töltsük meg. Helyezzük az első piskótalapot egy formára, majd kenjünk rá kis lekvárt, krémet majd újra lekvárt a torta közepére ügyelve, hogy nagyon a széleihez ne kenjünk, nehogy kifolyjon és ismételjük meg. Lap, lekvár, krém, lekvár. A tetejére helyezett lapra ne kenjünk krémet. Burkoljuk be fóliával az oldalát, helyezzük rá vissza a tortakarikát és legalább 5 órára tegyük be a hűtőbe.

Krém

  1. A krémhez a mascarponét a tejszínhabbal és cukorral verjük fel, de ne legyen nagyon kemény a hab állaga.
  2. Az oldalát marscpone habos cukros krémmel kenjük körbe. 1 dl tejszín + 12 dkg marscapone + porcukor.

Tetejére

  1. A tojásfehérjéhez hozzáöntjük a cukrot, elkeverjük, majd gőz fölött addig melegítjük folyamatosan keverve, amíg a cukorszemek fel nem oldódnak. Amennyiben van hőmérőnk ez kb. 70 C.
  2. Két ujjunk között, amikor már nem érezzük a cukorkristályokat már jó is. Mehet a keverőtál üstjébe és elkezdjük kihabosítani, addig amíg ki nem hűl és el nem éri a kívánt állagot. Ez legalább 10 perc. Amikor kivesszük a keverőt a krémből egy szép fényes, fehér stabil állagú krémet kapunk. Ezt különböző mennyiségekben színezzük és díszítjük vele a tortát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 486
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 03.

Ajánló

Különböző színű ételfestékeket használhatunk a torta színezéséhez. A piskótához 2 db 20 cm-es tortakarikát használjunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösbársonytorta
Happygirlkitchen 59 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...