r
Nosalty Logó

Vörösbársonytorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Happygirlkitchen
Vörösbársonytorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

1176
Kalória
20.4g
Fehérje
125g
Szénhidrátok
67.8g
Zsír
162.9g
Víz
257.7g
Koleszterin
4.9g
Rost
85.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 1176 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 7058 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    162.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 1176 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    406.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6650.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1663 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2663 mg
  • Nátrium
    1789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    750.1 g
  • Cukor
    513 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    977.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1632 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    334 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1008 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1607 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1855 micro
Összesen 7058 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 282 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk a sárgákat a cukor felével habosra, fehéredésig keverjük. A cukor másik felével a tojásfehérjét verjük fel habbá. Az olajat, a joghurtot és az ételszínezéket összekeverjük.
  2. A felvert cukros sárgákhoz hozzászitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk az olajos keveréket és szépen összekeverjük. Adjuk hozzá a sót, a kakaót ( szitálva) és a vaníliás cukrot. A tortakarikákat béleljük ki sütőpapírral, majd a masszát osszuk 2 részre és 170 fokos sütőben süssük készre.
  3. Amikor megsült, vegyük ki és vegyük le róla a tortakarikát. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd mindkét alapot vágjuk félbe, így 4 db piskótakorongunk lesz.
  4. Amikor a piskóta kihűlt, töltsük meg. Helyezzük az első piskótalapot egy formára, majd kenjünk rá kis lekvárt, krémet majd újra lekvárt a torta közepére ügyelve, hogy nagyon a széleihez ne kenjünk, nehogy kifolyjon és ismételjük meg. Lap, lekvár, krém, lekvár. A tetejére helyezett lapra ne kenjünk krémet. Burkoljuk be fóliával az oldalát, helyezzük rá vissza a tortakarikát és legalább 5 órára tegyük be a hűtőbe.

Krém

  1. A krémhez a mascarponét a tejszínhabbal és cukorral verjük fel, de ne legyen nagyon kemény a hab állaga.
  2. Az oldalát marscpone habos cukros krémmel kenjük körbe. 1 dl tejszín + 12 dkg marscapone + porcukor.

Tetejére

  1. A tojásfehérjéhez hozzáöntjük a cukrot, elkeverjük, majd gőz fölött addig melegítjük folyamatosan keverve, amíg a cukorszemek fel nem oldódnak. Amennyiben van hőmérőnk ez kb. 70 C.
  2. Két ujjunk között, amikor már nem érezzük a cukorkristályokat már jó is. Mehet a keverőtál üstjébe és elkezdjük kihabosítani, addig amíg ki nem hűl és el nem éri a kívánt állagot. Ez legalább 10 perc. Amikor kivesszük a keverőt a krémből egy szép fényes, fehér stabil állagú krémet kapunk. Ezt különböző mennyiségekben színezzük és díszítjük vele a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!