r
Nosalty Logó

Vörösáfonyás zebrácskák, ahogy Szilvi szereti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NdeeDeville
Vörösáfonyás zebrácskák, ahogy Szilvi szereti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.7 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1108 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 2497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 418 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához: a vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét egy késsel kikaparjuk. A héjat egyelőre félrerakjuk. A margarint, cukrot és a tojássárgáját a vanília belsejével elkeverjük simára, és hozzáadjuk a lisztet, valamint a sót. Az egészből egy egyenletes állagú tésztát gyúrunk. Ezután kb. fél centi vastagságban téglalap alakúra nyújtjuk meglisztezett deszkán. A tésztát óvatosan egy tálcára vagy üveglapra ráfordítjuk, és fóliával letakarva 45 percre hűtőbe tesszük.
  2. A lekvárhoz a zöld citromot forró vízben alaposan megmossuk, megszárítjuk, és a héját lereszeljük. A citromot félbevágjuk, és a levét kipréseljük. A vaníliarúd héját nagyon apróra felaprítjuk (késsel vagy akár petrezselyemvágóval). A vörösáfonyát, a zöldcitrom levével, a cukorral és vanília héjával felforraljuk. Az egészet botmixerrel pürésítjük, és alákeverjük a lime héját. Hagyjuk az egészet lehűlni.
  3. A tésztát 6 azonos széles csíkra vágjuk, és 5 csíkra egyenletesen rákenjük a lekvárt. A csíkokat a lekvárral felfelé egymásra helyezzük. Az utolsó nem bekent csík jön felülre. Óvatosan megnyomkodjuk, hogy picit összetapadjanak a csíkok, majd az egészet folpack fóliába tekerjük, és 45 percig hűtőbe tesszük.
  4. A sütőt hőlégkeverésen 180 °C-ra előmelegítjük, közben a lehűlt sütirudat 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírra, tepsibe helyezzük. Tipp: A szeleteléshez ajánlott éles kés, és érdemes a csíkokat függőlegesen tartva szeletelni, akkor kevésbé törik a tészta és kenődik el a lekvár. 8-10 perc alatt, amikor a keksz világosbarna, elkészült, ilyenkor kivesszük, és hagyjuk lehűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 557
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösáfonyás zebrácskák, ahogy Szilvi szereti
NdeeDeville 22 recept

Ez az a német karácsonyi keksz, amit mindig el kell készítenünk karácsonyra, bármekkora is az ünnepi kapkodás, mert ez a feleségem kedvence. Mi általában a vendégek miatt az itt felsorolt mennyiség háromszorosát készítjük el, abból a mennyiségből van kb. egy nagyobb tállal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...