Vörösáfonyás zebrácskák, ahogy Szilvi szereti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NdeeDeville
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
0g vanília0 kcal
-
31g sütőmargarin224 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
56g finomliszt205 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g lime héja0 kcal
-
7g limelé2 kcal
-
25g aszalt áfonya87 kcal
-
1g cukor2 kcal
Összesen
625
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
0g vanília0 kcal
-
125g sütőmargarin896 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g lime héja1 kcal
-
28g limelé7 kcal
-
100g aszalt áfonya347 kcal
-
2g cukor8 kcal
Összesen
2497
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
0g vanília0 kcal
-
20.9g sütőmargarin150 kcal
-
12.6g cukor49 kcal
-
6.7g tojássárgája22 kcal
-
37.7g finomliszt137 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g lime héja0 kcal
-
4.7g limelé1 kcal
-
16.8g aszalt áfonya58 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
Összesen
418
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 23.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
625
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 114.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 708.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 409 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 334.7 g
-
Cukor 141 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 95.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 369 mg
-
Retinol - A vitamin: 1108 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 806 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 478 micro
Összesen
2497
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
418
kcal
Hozzávalók
-
125 g sütőmargarin
-
75 g cukor
-
2 db tojássárgája
-
225 g finomliszt
-
1 csipet só
-
1 lime-ból nyert lime héja
-
1 lime-ból nyert limelé
-
100 g aszalt áfonya
-
2 g cukor
Elkészítés
- A tésztához: a vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét egy késsel kikaparjuk. A héjat egyelőre félrerakjuk. A margarint, cukrot és a tojássárgáját a vanília belsejével elkeverjük simára, és hozzáadjuk a lisztet, valamint a sót. Az egészből egy egyenletes állagú tésztát gyúrunk. Ezután kb. fél centi vastagságban téglalap alakúra nyújtjuk meglisztezett deszkán. A tésztát óvatosan egy tálcára vagy üveglapra ráfordítjuk, és fóliával letakarva 45 percre hűtőbe tesszük.
- A lekvárhoz a zöld citromot forró vízben alaposan megmossuk, megszárítjuk, és a héját lereszeljük. A citromot félbevágjuk, és a levét kipréseljük. A vaníliarúd héját nagyon apróra felaprítjuk (késsel vagy akár petrezselyemvágóval). A vörösáfonyát, a zöldcitrom levével, a cukorral és vanília héjával felforraljuk. Az egészet botmixerrel pürésítjük, és alákeverjük a lime héját. Hagyjuk az egészet lehűlni.
- A tésztát 6 azonos széles csíkra vágjuk, és 5 csíkra egyenletesen rákenjük a lekvárt. A csíkokat a lekvárral felfelé egymásra helyezzük. Az utolsó nem bekent csík jön felülre. Óvatosan megnyomkodjuk, hogy picit összetapadjanak a csíkok, majd az egészet folpack fóliába tekerjük, és 45 percig hűtőbe tesszük.
- A sütőt hőlégkeverésen 180 °C-ra előmelegítjük, közben a lehűlt sütirudat 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírra, tepsibe helyezzük. Tipp: A szeleteléshez ajánlott éles kés, és érdemes a csíkokat függőlegesen tartva szeletelni, akkor kevésbé törik a tészta és kenődik el a lekvár. 8-10 perc alatt, amikor a keksz világosbarna, elkészült, ilyenkor kivesszük, és hagyjuk lehűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 551
- Feltöltés dátuma: 2020. május 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NdeeDeville
22 recept
Ez az a német karácsonyi keksz, amit mindig el kell készítenünk karácsonyra, bármekkora is az ünnepi kapkodás, mert ez a feleségem kedvence. Mi általában a vendégek miatt az itt felsorolt mennyiség háromszorosát készítjük el, abból a mennyiségből van kb. egy nagyobb tállal.