Vörösáfonyás joghurt mousse
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
2g lapzselatin5 kcal
-
38g áfonyadzsem104 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
10 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
296
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
6g lapzselatin21 kcal
-
150g áfonyadzsem417 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
1183
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1.1g lapzselatin4 kcal
-
26.5g áfonyadzsem74 kcal
-
35.3g joghurt22 kcal
-
1.8g vaníliás cukor7 kcal
-
35.3g habtejszín103 kcal
Összesen
210
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 87.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
296
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 68.4 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1017.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 410 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 341 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.5 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 348.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 612 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 602 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1183
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
-
200 g joghurt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
200 g habtejszín
Elkészítés
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az áfonyát a joghurttal és vaníliás cukorral botmixerrel pürésítjük.
- A zselatint kicsavarjuk, majd felolvasztjuk. 3 ek áfonyás krémet a zselatinhoz keverünk, majd a maradék krémhez keverjük. Hidegre tesszük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd a zselésedő krémhez keverjük. Poharakba osztjuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1913
- Feltöltés dátuma: 2013. december 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon egyszerű és finom desszert. Elkészíthetjük más gyümölcslekvárral is. Ha a lekvárunk nem elég édes, édesíthetjük a krémet 2-3 ek cukorral is.