r
Nosalty Logó

Vörösáfonyás céklasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Laura36
Vörösáfonyás céklasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1146 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 287 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1667.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 1146 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, és nem túl puhára főzzük.
  2. Közben a tejfölt kikeverjük a majonézzel, ízesítjük mustárral és cukorral.
  3. A megfőtt céklákat megpucoljuk, és csíkokra vágjuk. Ugyanekkora csíkokra felvágjuk az almát is, és a tejfölös öntethez keverjük.
  4. Beleszórjuk az áfonyát és a diót is, és pár órára hűtőbe tesszük pihenni.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3041
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

Finom céklasaláta, eredetileg aszalt szilvával kell készíteni. Egyszer éppen nem volt itthon, és vörösáfonyával pótoltam. Azóta hol így, hol úgy készítjük, mindkét verzió nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...