Vörösáfonyás céklasaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Laura36
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
287
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1146
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 417 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 178.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
287
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 80.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1667.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 692 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 714.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 613 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
1146
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A céklákat megmossuk, és nem túl puhára főzzük.
- Közben a tejfölt kikeverjük a majonézzel, ízesítjük mustárral és cukorral.
- A megfőtt céklákat megpucoljuk, és csíkokra vágjuk. Ugyanekkora csíkokra felvágjuk az almát is, és a tejfölös öntethez keverjük.
- Beleszórjuk az áfonyát és a diót is, és pár órára hűtőbe tesszük pihenni.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 3041
- Feltöltés dátuma: 2015. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Laura36
77 recept
Finom céklasaláta, eredetileg aszalt szilvával kell készíteni. Egyszer éppen nem volt itthon, és vörösáfonyával pótoltam. Azóta hol így, hol úgy készítjük, mindkét verzió nagyon finom.