r
Nosalty Logó

Vörös bársony torta tejszínes mascarponekrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Házi torták Melitől
Vörös bársony torta tejszínes mascarponekrémmel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Betöltés

813
Kalória
10.6g
Fehérje
86.3g
Szénhidrátok
47.6g
Zsír
104.3g
Víz
68.6g
Koleszterin
1.8g
Rost
52g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Betöltés

Összesen 813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Betöltés

Összesen 9723 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Betöltés

Összesen 265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    104.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    127 g

Zsír

  • Összesen
    571.6 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7309.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1219 mg
  • Nátrium
    4639 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1036.1 g
  • Cukor
    625 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1251.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4956 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 9723 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a kakaóport, a sót és a szódabikarbónát egy tálba szitán átszitáljuk, és jól elvegyítjük őket egymással egy kanál segítségével.
  2. A 2 egész tojást a kristálycukorral fehéredésig habosítjuk (kézi mixerrel), majd ehhez hozzáadjuk az ételfestékgélt és a vaníliapasztát/aromát, majd tovább keverjük kb. 20 másodpercig, majd ehhez hozzáöntjük az írót (kaukázusi kefirrel helyettesíthető), újabb keverés, majd ehhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, és keverjük kb. 1 percig, majd hozzáadjuk az almaecetet, újabb keverés, végül hozzáadjuk az étolajat 4-5 részletben folyamatos keverés mellett, majd innentől kb. 2 percig még keverjük.
  3. A már előmelegített 170 fokos sütőben, 22 cm átmérőjű tortakarikában egymást követően 3 lapot sütünk ki a masszából, egyenként kb. 10-15 perc alatt elkészül/lap (nem kell félni, nem fog a massza összeesni a 3. lap sütéséig sem!:) ).
  4. A meggy levéből 1 dl félreteszünk, amihez 60 gramm vaníliás pudingport keverünk, a maradék levet és a meggyet botmixereljük, majd 4,5 dkg cukrot hozzátéve felmelegítjük, de nem forraljuk! Ehhez hozzáöntjük a pudingporos meggylevet, és takarék lángon készre főzzük, ha langyosra hűlt, a hűtőbe tesszük, majd mielőtt használjuk, egy kanállal jól átkeverjük.
  5. A mascarponét a habtejszínnel és a porcukorral robotgép segítségével kemény habbá keverjük, majd a zselatinport a vízzel elkeverjük, 5 percig duzzasztjuk, majd mikróba téve alacsony watton pár másodperc alatt felolvasztjuk, a krémhez adjuk, amit turbó fokozaton kb. 30 másodpercig keverünk (10 perc múlva szépen tölthető).
  6. A torta betöltése: az alsó piskótalapra krém, meggytöltelék, majd újabb krém kerül, amit a következő tésztalappal befedünk, újabb krém-meggytöltelék-krém hármas következik, végül az utolsó piskótával zárjuk. A tetejét és a torta oldalát némi krémmel körbekenjük, ha esetleg megmarad némi meggy és krém, készítsünk belőle pohárkrémet :)
  7. A díszítéshez a főzés nélküli pudingport a tejjel kikeverjük, majd ugyanebbe a tálba a többi hozzávalót beleöntjük, majd kb. 2,5 perc alatt készre keverjük, melyet ételfesték (gél) színezővel kedvünkre színezhetünk. A youtube csatornámon található róla videó.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 80 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Mindig is foglalkoztatott, hogy miért is szeretik az amerikaiak ezt a süteményt, készítsd el te is, megtudod :) Néhány helyen módosítottam az alap netes recepten és a keverési módszeren, hogy minél tökéletesebb állagú legyen a piskóta tésztája. Isteni finom, puha piskóta, melyhez illik az erdei gyümölcs vagy a meggy savanykás ízvilága, melyet a tejszínes sajtkrém tesz tökéletessé.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!