Vörös bársony torta tejszínes mascarponekrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Házi torták Melitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
26g finomliszt95 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
27g író11 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
15g napraforgó olaj129 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
57g meggy26 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
29 kcal
-
33g mascarpone135 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
4g víz0 kcal
Betöltés
-
4g mascarpone15 kcal
-
63 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
13g tej7 kcal
-
19 kcal
Összesen
813
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
312g finomliszt1136 kcal
-
14 kcal
-
5g só0 kcal
-
0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
327g író131 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
2g almaecet0 kcal
-
175g napraforgó olaj1547 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
680g meggy306 kcal
-
45g cukor174 kcal
-
343 kcal
-
400g mascarpone1616 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
13g zselatin44 kcal
-
50g víz0 kcal
Betöltés
-
45g mascarpone182 kcal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
150g tej84 kcal
-
229 kcal
Összesen
9723
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
8.9g író4 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
0.1g almaecet0 kcal
-
4.8g napraforgó olaj42 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
18.6g meggy8 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
2.5g vaníliás pudingpor9 kcal
-
10.9g mascarpone44 kcal
-
10.9g habtejszín32 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
1.4g víz0 kcal
Betöltés
-
1.2g mascarpone5 kcal
-
8.2g növényi habtejszín21 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
Összesen
265
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 609.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 387 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.3 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 104.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 413 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
813
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 127 g
Zsír
-
Összesen 571.6 g
-
Telített zsírsav 188 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 823 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7309.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 1044 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 1219 mg
-
Nátrium 4639 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1036.1 g
-
Cukor 625 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1251.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1708 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 175 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 481 mg
-
Retinol - A vitamin: 1293 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4956 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1066 micro
Összesen
9723
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
312 g finomliszt
-
5 g só
-
6 g szódabikarbóna
-
327 ml író
-
1 tk almaecet
-
175 ml napraforgó olaj
Krém
-
4.5 dkg cukor
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
15 dkg porcukor
-
13 g zselatin
Betöltés
-
300 ml növényi habtejszín
-
3 dkg porcukor
-
1.5 dl tej
Elkészítés
Tészta
- A lisztet, a kakaóport, a sót és a szódabikarbónát egy tálba szitán átszitáljuk, és jól elvegyítjük őket egymással egy kanál segítségével.
- A 2 egész tojást a kristálycukorral fehéredésig habosítjuk (kézi mixerrel), majd ehhez hozzáadjuk az ételfestékgélt és a vaníliapasztát/aromát, majd tovább keverjük kb. 20 másodpercig, majd ehhez hozzáöntjük az írót (kaukázusi kefirrel helyettesíthető), újabb keverés, majd ehhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, és keverjük kb. 1 percig, majd hozzáadjuk az almaecetet, újabb keverés, végül hozzáadjuk az étolajat 4-5 részletben folyamatos keverés mellett, majd innentől kb. 2 percig még keverjük.
- A már előmelegített 170 fokos sütőben, 22 cm átmérőjű tortakarikában egymást követően 3 lapot sütünk ki a masszából, egyenként kb. 10-15 perc alatt elkészül/lap (nem kell félni, nem fog a massza összeesni a 3. lap sütéséig sem!:) ).
- A meggy levéből 1 dl félreteszünk, amihez 60 gramm vaníliás pudingport keverünk, a maradék levet és a meggyet botmixereljük, majd 4,5 dkg cukrot hozzátéve felmelegítjük, de nem forraljuk! Ehhez hozzáöntjük a pudingporos meggylevet, és takarék lángon készre főzzük, ha langyosra hűlt, a hűtőbe tesszük, majd mielőtt használjuk, egy kanállal jól átkeverjük.
- A mascarponét a habtejszínnel és a porcukorral robotgép segítségével kemény habbá keverjük, majd a zselatinport a vízzel elkeverjük, 5 percig duzzasztjuk, majd mikróba téve alacsony watton pár másodperc alatt felolvasztjuk, a krémhez adjuk, amit turbó fokozaton kb. 30 másodpercig keverünk (10 perc múlva szépen tölthető).
- A torta betöltése: az alsó piskótalapra krém, meggytöltelék, majd újabb krém kerül, amit a következő tésztalappal befedünk, újabb krém-meggytöltelék-krém hármas következik, végül az utolsó piskótával zárjuk. A tetejét és a torta oldalát némi krémmel körbekenjük, ha esetleg megmarad némi meggy és krém, készítsünk belőle pohárkrémet :)
- A díszítéshez a főzés nélküli pudingport a tejjel kikeverjük, majd ugyanebbe a tálba a többi hozzávalót beleöntjük, majd kb. 2,5 perc alatt készre keverjük, melyet ételfesték (gél) színezővel kedvünkre színezhetünk. A youtube csatornámon található róla videó.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12750
- Feltöltés dátuma: 2019. március 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Házi torták Melitől
1 recept
Mindig is foglalkoztatott, hogy miért is szeretik az amerikaiak ezt a süteményt, készítsd el te is, megtudod :) Néhány helyen módosítottam az alap netes recepten és a keverési módszeren, hogy minél tökéletesebb állagú legyen a piskóta tésztája. Isteni finom, puha piskóta, melyhez illik az erdei gyümölcs vagy a meggy savanykás ízvilága, melyet a tejszínes sajtkrém tesz tökéletessé.