r
Nosalty Logó

Volkswagen Bogár puncstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VWTulipán
Volkswagen Bogár puncstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez és díszítéshez

Összesen 1203 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez és díszítéshez

Összesen 9624 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez és díszítéshez

Összesen 309 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1203 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.6 g

Zsír

  • Összesen
    511.2 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    1842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5126.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    1833 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1039.8 g
  • Cukor
    807 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    818.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2894 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2781 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2228 micro
Összesen 9624 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először kerek tortaformában piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket magas fokozaton habbá verjük, hozzáadjuk kanalanként a cukrot és fényesedésig verjük. Alacsonyabb fokozaton hozzákeverjük a tojássárgájákat.
  2. Végül kanalanként belekeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. Ezt már nem robotgéppel, hanem kanállal.
  3. Alul kivajazott és liszttel megszórt tortaformában, előmelegített sütőben először 10 percig magas fokozaton, majd alacsonyabb hőfokon sütjük. Körülbelül 20 perc alatt kész.
  4. A mazsolát vízbe vagy rumba áztatjuk, a diót durvára vágjuk. A kisült és kihűlt piskóta 2/3-át összemorzsáljuk, 1/3-át féltenyérnyi darabokra tördeljük.
  5. A rum felét összekeverjük a tejjel, és a tésztát meglocsoljuk vele.
  6. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaót és a kávét. Láboskába töltjük, és gőz fölött, állandóan kevergetve forrásig hevítjük, de nem forraljuk.
  7. A tűzről levéve még melegen belekeverjük a margarint, az elmorzsolt tortabelsőt, a gesztenyepürét, a maradék rumot, a beáztatott és lecsepegtetett mazsolát és a durvára vágott diót.
  8. Egy órára hűtőbe tesszük a masszát. Ezalatt a marcipánt előkészítjük: kevés porcukorral meghintett deszkán kezünkkel átgyúrjuk, így felmelegítve könnyebben formálható, nyújtható. Utána a tetejét is meghintjük egy kevés por- vagy szőlőcukorral és nyújtófával vékonyra kinyújtjuk. Nem szabad túl vékonyra, mert akkor a torta bevonásánál kilyukad. Ha színezni szeretnénk a marcipánt, azt inkább előző napon tegyük meg, az itt leírt módon: http://www.tortaimado.hu/2008/12/marcipn-hasznlata-bevonshoz.html.
  9. Most jön a legnehezebb rész: a hűtőből kivett puncsos masszából Volkswagen Bogár formát formálunk. Ehhez a kezünkre, egy fotóra és némi kézügyességre lesz szükségünk. A nagyobb darabokban meghagyott piskótát használhatjuk a kerekek és az ún. combok elkészítésénél, valamint a torta (az autó) belsejébe is kerüljön belőle egyenletesen, hogy a szeletelésnél majd mindenkinek jusson nem csak töltelékes rész.
  10. Nem kevésbé időigényes feladat a kész forma marcipánnal való bevonása, de megéri, mert nagyon széppé, egyenletesség, simává teszi a végeredményt.
  11. A Bogár lámpáit ételfestékkel színezett cukormázzal készítetjük el.
  12. Az ablaküvegeket és a kerekeket csokoládémázzal és ecsettel festjük meg: a kakaóport összekeverjük a cukorral, pici vízzel és összeforraljuk egy apró lábasban, majd a tűzről levéve egy kiskanálnyi margarinnal keverjük össze.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15648
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 18.

Ajánló

A tortát a marcipánon kívül még cukormázzal is bevonhatjuk, de színezhetjük magát a marcipánt is, akkor nem kell külön cukormázat készíteni. Minden Volkswagen Bogár és más autókat szerető fiúnak, férfinek - és persze lánynak, nőnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volkswagen Bogár puncstorta
VWTulipán 1 recept

Ezt a tortán Volkswagen-rajongó és értő Férjemnek készítettem egyik születésnapjára. A torta belsejét egy puncstorta recept alapján készíetettem, de megbolondítottam még a gesztenyepürével, és lazítottam egy kicsit a nagyobb piskótadarabokkal. Elkészítése igen időigényes, és türelmet meg némi kézügyességet igényel, de megéri, nálunk is osztatlan sikert aratott.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...