r
Nosalty Logó

Vitamin szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edina
Vitamin szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 744 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 8915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 235 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 744 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.9 g

Zsír

  • Összesen
    536.1 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    229 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    2881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6324.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1775 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2164 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    885.7 g
  • Cukor
    571 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    946.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5337 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    470 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    2389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5079 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3064 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3965 micro
Összesen 8915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A kakaós piskótatésztát háromfelé vesszük, és három lapként sütjük ki.
  2. A pudingot kikeverjük, beletesszük a tojások sárgáját, ezt megfőzzük.
  3. A fehérjét felverjük kemény habnak.
  4. 2 egész margarint kikeverünk 40 dkg cukorral, teszünk hozzá 3 citromot, a levét kifacsarjuk, a héját lereszeljük.
  5. A pudingot és a krémet összekeverjük.
  6. A végén beletesszük a fehérje habját.
  7. A krémet 3 részre osztjuk, betöltjük vele a lapokat, a tetejére is krém kerül, amit darált dióval megszórunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 29205
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 25.

Ajánló

Nagyon finom citromos sütemény, a sok citrom ellensúlyozza a krém brutális mennyiségét, ne spóroljuk ki belőle :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lakodalmas sütemény. Édesapám a munkahelyén kóstolta először. Annyira megízlett neki, hogy kikönyörögte a receptjét, amit a munkatársa egy lakodalmas videószalagon rögzített, és onnan írta le. El lehet képzelni, hányszor állította le a szalagot, hogy pontosan jegyezzen fel mindent. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...