r
Nosalty Logó

Virslisaláta hagymával és káposztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Virslisaláta hagymával és káposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1032 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 344 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2712 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 1032 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lilahagymát felszeleteljük vékonyan (én kicsit besóztam). A krumplit kockákra vágva, sós vízben puhára főzzük, hagyjuk kihűlni. (Én a virslit is megfőztem, de ez nem fontos.) Majd karikákra vágjuk. A vöröskáposztát is vékonyan felszeleteljük (hosszabb-rövidebb vékony csíkok lesznek).
  2. Egy tálban összekeverjük ezeket az összetevőket, meg a kukoricát is.
  3. A tejfölt elkeverjük a mustárral, sóval, borssal és majonézzel. Végül ezt a "szószt" ráöntjük a salátára, és jól átkeverjük.
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7694
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamilyen virslis salátát szerettem volna vacsorára. Hagyma, kukorica és krumpli mindenképp került volna bele, de épp párolt lilakáposzta készült, és a káposzta aprítása közben úgy gondoltam, hogy egy keveset teszek a salátába is nyersen. Szerintem jót tett neki, egy kis ropogósság a többi puha összetevő mellett. Az összetevőkből persze mindenki kedvére tegyen bele annyit, amennyit szeretne, nincsenek szigorúan előírt mennyiségek ;-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...