r
Nosalty Logó

Virslis zöldborsós rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Virslis zöldborsós rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1035 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4138 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3475.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    1779 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1383 micro
Összesen 1035 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    198.6 g

Zsír

  • Összesen
    168.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13903.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    476 mg
  • Kálcium
    3131 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2672 mg
  • Nátrium
    7115 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1139 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1407 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1057 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    970 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5531 micro
Összesen 4138 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük.
  2. Hozzákeverjük a felkarikázott virslit, reszelt sajtot és zöldborsót.
  3. Tűzálló tálba öntjük.
  4. A tejet, a tojásokat és a fűszereket összekeverjük, majd a tésztára öntjük.
  5. 200 fokon kb. 45 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 287
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 23514
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy finn blogon találtam, mikor valami egyszerű, de kiadós vacsorának valót kerestem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...