r
Nosalty Logó

Virslis-szalonnás rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Virslis-szalonnás rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 843 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2354.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    1411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 843 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.9 g

Zsír

  • Összesen
    261.2 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9417.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1626 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    5644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1214.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1345 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1281 micro
Összesen 3372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a krumplit. (Én a burgonyát nem héjában szoktam megfőzni hanem felkarikázva. Lehet, hogy héjában főzve finomabb, de nem szeretem pucolgatni, főleg ha kevés az időm. Aki ráér, és úgy jobban szereti, főzze úgy.)
  2. Amíg a krumpli fő, előkészítjük a hozzávalókat.
  3. A kolbászt felkarikázzuk, a hagymát karikára vágva, megdinszteljük picit, a szalonnát felcsíkozzuk, majd a hagyma mellé dobjuk 1-2 percre.
  4. A tejfölt összekeverjük 1 tojással, sóval, borssal és az édes paprikával.
  5. A megfőtt krumpli egy harmadát a kivajazott jénai aljába rakjuk, jöhet rá a hagyma fele. Sózzuk, borsozzuk. Jöhet rá a szalonnacsíkok fele, kolbász, virslikarikák és rájuk 2 tojás nyersen. (Nem szoktam felkeverni a tojást, csak mint a tükörtojást ráütöm.)
  6. Következő réteg krumpli következik, majd hagyma, só, bors, szalonna, kolbi, virsli és újabb 2 tojás. A tetejére megint krumpli, végül az egészet beborítjuk a tejfölös masszával. Aki akar még sajtot is reszelhet a tetejére, nekem most épp nem volt itthon.
  7. Zutty be a sütőbe, és pirulásig sütjük. Isteni ebéd vagy vacsora lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8515
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Ajánló

Télen, nyáron elkészíthető, abszolút nem szezonfüggő finom étel. Ezer variációja lehetséges, szerintem sosem lehet megunni:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különösebb sztorija nincs, max. annyi, hogy többféleképpen kipróbáltam már, és ez vált be eddig a legjobban. Aki nem szeretne nyers tojást adni hozzá, az nyugodtan rakhat bele főtt tojáskarikákat is. Mi így jobban szeretjük, mert szépen összefogja a krumplikat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...