r
Nosalty Logó

Virslis-sajtos párna

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Virslis-sajtos párna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1759 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 440 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4642.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    910 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    2919 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1445 micro
Összesen 1759 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kitekerjük, vagy ha fagyott volt, akkor felolvasztjuk, és kinyújtjuk, Lekenjük mustárral, majd 8 kb. egyforma darabra vágjuk.
  2. Lereszeljük a sajtot, és elosztjuk a négyzetek közepére. Az újhagymát megtisztítjuk, a fehér részét felkarikázzuk, és ezt is elosztjuk a négyzetekre. A virslit megmossuk, leszárítjuk, és ha koktélvirsli, akkor mindegyik négyzet közepére teszünk egyet, ha nem koktélvirsli, akkor két darabra vágunk egyet, és úgy osztjuk el.
  3. A négyzeteket kettéhajtjuk, és a széleit villával lenyomkodjuk körbe. A tetejét mindegyiknek bevágjuk két helyen. Sütőpapíros tepsibe tesszük a virslis párnákat, és az enyhén felvert tojással lekenjük.
  4. Előmelegített 170 fokos sütőben kb. 12-13 perc alatt pirosra sütjük.
  5. Melegen is, és hidegen is tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 14972
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslis-sajtos párna
Gonoszka1 428 recept

A hétvégén reggelire készítettem el ezt a finomságot, de vendégvárónak is remek. A mustár helyett lehet ketchupot vagy paradicsomszószt is használni, esetleg a mustár mellé is lehet ketchupot is kenni. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva, 100 grammban 333 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...