r
Nosalty Logó

Virslis makaróni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Virslis makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2602 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2053.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    192 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    229.2 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8213.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    2175 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1780 mg
  • Nátrium
    3873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    768 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1537 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    813 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1521 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1235 micro
Összesen 2602 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A makarónit sós vízben megfőzzük, a virslit karikára vágjuk, és olajon pár percig sütjük majd rátesszük a pirospaprikát.
  2. A főt tésztával összekeverjük és tűzálló tálba tesszük.
  3. A tejfölt az 5 tojással összekeverjük, egy kicsit sózzuk és a tésztához keverjük.
  4. A tetejére sajtot reszelünk és 15 percre forró sütőbe dugjuk, megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 23059
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű, gyors és finom tésztaétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...