r
Nosalty Logó

Virslis lecsó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Hankusz Sára
Virslis lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 845 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2532 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2478.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    1358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    410 micro
  • β-karotin
    2072 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1212 micro
Összesen 845 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    176.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7436.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1464 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    4073 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2068.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    694 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    1229 micro
  • β-karotin
    6217 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    3637 micro
Összesen 2532 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1038 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát vágjuk apró darabokra, majd pirítsuk zsírjára, egy kevés olívaolaj hozzáadásával.
  2. Vágjuk tetszőleges méretűre a hagymákat, a paradicsomokat és a paprikákat.
  3. Miután megpirultak a szalonnadarabok, mehet rá a hagyma. Ha ezt kellően megdinszteltük, mehet rá a paradicsom.
  4. Jól keverjük át, majd fedjük le. Rotyogtassuk össze kb. 15-20 perc alatt. Sózzuk-borsozzuk.
  5. Adjuk hozzá a paprikát, majd húzzuk le a tűzről, amíg hozzáadjuk a füstölt pirospaprikát. Keverjük át rendesen, majd fedővel tegyük vissza a tűzre.
  6. Amint kezd a paprika is megpuhulni, vágjuk bele a virslikarikákat. Ahogy a virslik megfőttek benne, el is készült az ételünk.
  7. Kovászos kenyérrel fogyasztjuk. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 85
  • Össznézettség: 6994
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 31.

Ajánló

Egy szuper pirított kovászos kenyérrel és hideg kovászosuborkával ajánlott a fogyasztás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslis lecsó
Hankusz Sára 164 recept

Az egyik kedvenc magyar ételünk a lecsó, amit mindenki másképp készít. Ez egy nem csípős, szaftos, virslis változat, ami nálam mindig nyerő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...