Virslis karfiolleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
188g karfiol19 kcal
-
163g alaplé11 kcal
-
88g tej49 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
38g csemegekukorica32 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
50g füstölt virsli135 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
Összesen
345
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
750g karfiol75 kcal
-
650g alaplé46 kcal
-
350g tej196 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
150g csemegekukorica129 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
200g füstölt virsli538 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
Összesen
1383
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
32g karfiol3 kcal
-
27.7g alaplé2 kcal
-
14.9g tej8 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
1g finomliszt3 kcal
-
6.4g csemegekukorica5 kcal
-
4.3g zöldborsó3 kcal
-
8.5g füstölt virsli23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
Összesen
57
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1530.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 266 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 1004 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 168.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 217 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 947 micro
Összesen
345
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.8 g
Zsír
-
Összesen 80.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6122.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 1064 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 774 mg
-
Nátrium 4015 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 674.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 426 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 213 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 173 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 346 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 868 micro
-
β-crypt 173 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3787 micro
Összesen
1383
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
-
750 g karfiol
-
650 ml alaplé
-
350 ml tej
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek vaj
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
200 g füstölt virsli
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
2 ek petrezselyem
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A levest a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a karfiolt, kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, a levet egy edényben felfogjuk.
- A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, és világosra pirítjuk. Felöntjük a lével, amiben a karfiol főtt, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük.
- A virslit vékony gyűrűkre vágjuk. A virslit, a zöldborsót, a karfiolt és a kukoricát a leveshez adjuk, további 5 percig főzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Megszórjuk a petrezselyemmel, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 703
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 41642
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom, laktató leves, amelyben felolvaszthatunk 100 g tömlős sajtot vagy krémsajtot is.