r
Nosalty Logó

Virslis karfiolleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Virslis karfiolleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1530.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6122.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1064 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    4015 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    868 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3787 micro
Összesen 1383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A levest a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a karfiolt, kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, a levet egy edényben felfogjuk.
  2. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, és világosra pirítjuk. Felöntjük a lével, amiben a karfiol főtt, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük.
  3. A virslit vékony gyűrűkre vágjuk. A virslit, a zöldborsót, a karfiolt és a kukoricát a leveshez adjuk, további 5 percig főzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Megszórjuk a petrezselyemmel, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 703
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 41558
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, laktató leves, amelyben felolvaszthatunk 100 g tömlős sajtot vagy krémsajtot is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...