r
Nosalty Logó

Virslis-fetás tésztasaláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabys
Virslis-fetás tésztasaláta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

480
Kalória
17.2g
Fehérje
35.4g
Szénhidrátok
29.6g
Zsír
89.5g
Víz
238g
Koleszterin
1.4g
Rost
3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2881 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 480 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6607 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    1386 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1745 mg
  • Nátrium
    2939 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    537 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1461 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    761 micro
  • Kolin:
    816 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    892 micro
Összesen 2881 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük.
  2. A tojásokat keményre főzzük, hideg vízzel lehűtjük, megpucoljuk.
  3. Egy nagy tálba beleöntünk 2 dl tejszínt, a kifőtt masnis tésztát, szórunk rá szerecsendiót (én egy csapott kávés kanállal szoktam, de ez ízlés kérdése), ezután beletesszük a többi hozzávalót: hosszába félbevágjuk az uborkát, majd szeleteljük.
  4. Avirslit vékony karikákra vágjuk.
  5. A 3 tojást a tojásszeletelőn elvágjuk, majd megfordítjuk és szintén elvágjuk (kockákra).
  6. A feta sajt felét szintén kis kockákra vágjuk.
  7. Alaposan összekeverjük és lefedve berakjuk a hűtőbe. Min. 2-3 óra hűtés szükséges, hogy az ízek összeérjenek, de legjobb 1 éjszakára a hűtőben tartani.
  8. Másnap tálaláselőtt ráöntjük a maradék tejszínt, alaposan összekeverjük, ha kell, picit megsózzuk.
  9. A maradék feta sajtot és tojást díszítésként rákockázzuk és tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Nyáron ha a kertben grill húsokat sütök, vagy épp Gabimami sörös dobozos sült csirkéjét készítem el, többnyire ezt kéri a családom hozzá. A nagy melegben kellemes, hűsítő és könnyű köret. Én azért is szeretem, mert pl. szombaton megcsinálom, vasárnap már csak sütögetni kell és közben zajlik a nagy családi dumaparti:). Nyáron a könnyedsége miatt előfordul, hogy csak önmagában eszem vacsiként, akkor viszont több tejszínt teszek rá.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!