r
Nosalty Logó

Virsli Wellington

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Virsli Wellington
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1796 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1412.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 449 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    116 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5648.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    830 mg
  • Nátrium
    4157 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 1796 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombákat mossuk meg, majd daráljuk le apró darabokra. Egy száraz serpenyőben kezdjük el lepirítani, majd sózzuk-borsozzuk és ízlés szerint mehet hozzá kakukkfű(lehetőleg friss).
  2. Először bőven levet enged majd, tehát közepes lángon utána addig pirítjuk, míg teljesen elfő minden lé alóla. Ezután kihűtjük ezt a gombapépet.
  3. Egy nagy folpack darabra kiterítjük a sonkákat, mint ahogy a csomagolásban szokott lenni, tehát a sonkák érjenek egymáshoz, hogy egy egybefüggő alapot alkossanak.
  4. Erre jöhet négyzet alakban, a kihűlt gomba. (ha szükséges, még papírtörlővel picit fel lehet itatni róla a nedvességet)
  5. Helyezzük erre a Pick Pickolino virsliket ( 3db) egymás mellé. Végül a folpack segítségével tekerjük szorosan az egészet. Picit betehetjük a hűtőbe, hogy még jobban összeálljon.
  6. A leveles tésztát kiterítjük, majd ráhelyezzük a sonkás-gombás virslitekercstet.
  7. A széleit lekenjük tojássárgájával, majd bebugyoláljuk a tekercset a tésztával. A felesleges tésztát levágjuk.
  8. Ha megformáztuk, utána ízlés szerint díszíthetjük a maardék tésztával, és kenjük le a végén a tojássárgájával.
  9. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 301
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 17.

Ajánló

A Pickolino roppanós virsli szuperül működik ebben a fogásban, de ha kísérletezni szeretnénk, akkor esetleg a sajtos verzióval is kipróbálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Wellington története egészen vitatott, de sok helyen azt mondják, hogy Wellington hercegéhez is köthető. Az elmúlt években egyre népszerűbb, hogy a bélszínt valami másra cseréljük benne, így esett most a választás a Pickolino virslire.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...