r
Nosalty Logó

Villámgyors zabpelyhes pulykafasírtgolyók

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Villámgyors zabpelyhes pulykafasírtgolyók
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Fasírt

326
Kalória
33.7g
Fehérje
20.8g
Szénhidrátok
11.5g
Zsír
125.8g
Víz
128.8g
Koleszterin
3.6g
Rost
1.5g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Fasírt

Összesen 326 kcal
  • 18% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Fasírt

Összesen 1303 kcal
  • 18% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Fasírt

Összesen 166 kcal
  • 18% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 326 kcal
  • 18% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2871.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1517 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    503.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2094 micro
  • β-crypt
    499 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1944 micro
Összesen 1303 kcal
  • 18% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

Fasírt

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. A darált húst egy tálba rakjuk, hozzászórjuk a darált zabpelyhet, az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, egy egész tojást, az olívaolajat és beízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk, ha szeretnénk, hagyjuk állni a hűtőben 25-30 percet.
  3. A masszából diónyi golyókat készítünk, és sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól egyenlő távolságra rakosgatjuk őket.
  4. A golyókat 170 fokon, légkeverés fokozaton kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  5. A kész golyók kívül pirultak lesznek, belül viszont szaftos maradnak. Főzelékkel, salátával, savanyúsággal vagy burgonyapürével egyaránt tálalhatjuk. Hidegen és melegen is egyaránt fogyaszthatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Most egy nagyon közkedvelt ételt készítettünk el picit újragondolva. A jól megszokott összetevők nagy részét megtartottuk, viszont a zsemlemorzsát zabpehelyre cseréltük, a bő olajban való sütés helyett pedig sütőben készítettük el a fasírtgolyókat. Így a pulykagolyók kívül jól megpirulnak, belül pedig szaftosak maradnak! Ez az elkészítési mód sokkal egészségesebb és energiatakarékosabb, a kész husi viszont ugyanolyan finom és laktató. Tálalhatjuk a jól bevett köretekkel, főzelékekkel vagy salátával, savanyúsággal. Szendvicsbe pakolva is szupergyors főétel varázsolható belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!