Villámgyors pizza Sziporka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sziporka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
38g víz0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A paradicsomszószhoz
A feltéthez
-
35g gomba7 kcal
-
18g csemegekukorica15 kcal
-
19g gépsonka26 kcal
-
6g sajt22 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
416
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
300g víz0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
4g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g oregánó3 kcal
A paradicsomszószhoz
-
140g sűrített paradicsom115 kcal
-
0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A feltéthez
-
280g gomba60 kcal
-
140g csemegekukorica120 kcal
-
150g gépsonka207 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
3339
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
34g finomliszt124 kcal
-
17g víz0 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
-
2.8g élesztő3 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
A paradicsomszószhoz
-
7.9g sűrített paradicsom7 kcal
-
0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A feltéthez
-
15.9g gomba3 kcal
-
7.9g csemegekukorica7 kcal
-
8.5g gépsonka12 kcal
-
2.8g sajt10 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
190
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 774.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 111.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 5034 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
416
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.7 g
Zsír
-
Összesen 76.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6198.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 248 mg
-
Kálcium 512 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 1472 mg
-
Nátrium 3625 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 531.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 889 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 682 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 1352 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 40270 micro
-
Lut-zea 1029 micro
Összesen
3339
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2283 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A paradicsomszószhoz
-
140 g sűrített paradicsom
-
1 kávéskanál pizza fűszerkeverék
-
1 teáskanál olívaolaj
-
1 csipet só
-
1 csipet cukor
A feltéthez
-
280 g gomba
-
140 g csemegekukorica
-
15 dkg gépsonka
-
5 dkg sajt
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a langyos vízben elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, lisztet, sót, cukrot, oregánót.
- Összegyúrjuk, kétfelé választjuk, és kinyújtva máris mehet a tepsibe, majd a sütőbe. Nem kell keleszteni! Ebből az adagból két tepsivel lesz.
- Néhány percig elősütjük, majd megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a feltéteket, és készre sütjük.
- Az elősütés ideje alatt elkészítjük a szószt: A hozzávalókat 1-2 perc alatt összeforraljuk, ha sűrűnek találjuk, pici vízzel higíthatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 177
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 35985
- Feltöltés dátuma: 2012. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sziporka
15 recept
Egy kerti munkával töltött nap után valami gyors és laktató vacsorára vágyott a család. Azonnal megszavazták: legyen pizza! A gyorsasághoz annyit sikerült hozzátenni, hogy nem kelesztettem, hanem ment egyből a sütőbe, addig elkészítettem a rávalókat. Még morzsája sem maradt. Azóta mindig így készítem a pizzát.