r
Nosalty Logó

Villámgyors kelbimbós lazac

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évaréka
Villámgyors kelbimbós lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    359 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3220 micro
Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1657.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    345 mg
  • D vitamin:
    871 micro
  • K vitamin:
    718 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1826 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6440 micro
Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edénybe tesszük a fagyasztott vagy friss kelbimbót, és felöntjük forró vízzel. 3 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Szétosztjuk a 2 sütőtálba.
  2. 2 darabra vágjuk a lazacot (akár bőrös, akár filé), és a sütőtálak közepére helyezzük a kelbimbók közé. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Összekeverjük a joghurtot a tormával, és eloszlatjuk a lazac tetején, de a kelbimbónak sem árt meg.
  4. 15 percig sütjük (ha fagyasztott volt a hal, akkor 20 perc).
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1054
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 11.

Ajánló

Ha nem szereted a kelbimbót, próbáld ki brokkolival vagy karfiollal. A joghurt is átváltozhat tejföllé vagy kefirré. Ugyanolyan finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évaréka 5 recept

Ez egy tipikus "mi maradt a hűtőben" típusú étel. De nagyon megkedveltük. Friss vagy fagyasztott alapanyagokból is pillanatok alatt elkészül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...