r
Nosalty Logó

Villámgyors házi granola

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Villámgyors házi granola
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

184
Kalória
4.4g
Fehérje
19.8g
Szénhidrátok
10.3g
Zsír
4.8g
Víz
13.4g
Koleszterin
2.6g
Rost
4.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2205 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    4.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 184 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2666.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    633 mg
  • Foszfor
    1605 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 2205 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 459 kcal

Elkészítés

  1. A zabpelyhet egy nagyobb serpenyőben alacsony lángon pirítani kezdjük. Onnan tudjuk, hogy jó irányba haladunk, hogy pár percen belül ellenállhatatlan, kicsit diós, pirult illatot kezd árasztani. Kevergessük folyamatosan, nehogy odaégessük.
  2. Közben hozzáadunk tetszés szerinti magféléket - én most kesudióval és mandulapehellyel készítettem, de bármilyen csonthéjas mehet bele, amit otthon találtok. Ebben a receptben 5:2 a zabpehely-mag arány, ami elég kellemes a végeredmény ropogóssága szempontjából.
  3. Jöhet bele a vaj és egy csipet só, és az egészet jól átforgatjuk, hogy a vaj egyenletes elkeveredjen. Egy-két perc múlva ugyanezt tesszük a mézzel.
  4. Az alaposan elkevert granolát lehúzzuk a tűzről, és félretesszük kihűlni. Közben néhányszor forgassuk át, hogy ne egy nagy koronggá hűljön, hanem legfeljebb csak kis mogyorónyi méretű összetapadt golyók legyenek benne.
  5. A teljesen lehűlt és párszor átforgatott granolát jól zárható tartóba helyezzük - egy kapcsos üveg éppúgy megfelel erre a célra, mint egy bevált műanyagdoboz vagy befőttesüveg. Pár hétig simán ropogós marad így - joghurtba, tejbe, gyümölcs mellé egyaránt nagyszerű snack!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

A legtöbben boltban vesszük a különféle granolákat és müzliket, nem is gondolva rá, hogy alig negyed óra munkával házilag is elkészíthetünk egy jó adagot. Így ráadásul tetszés szerint variálhatjuk, mi kerül bele, szem előtt tartva a különféle intoleranciákat és ételallergiákat is. Ez a recept tehát csak egy afféle útmutató, amit kedvetekre variálhattok - cseréljétek le bátran a magokat másfélére, vagy dúsítsátok aszalt gyümölccsel, kókuszreszelékkel, esetleg egy kevés csokoládéval. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!