Villámgyors házi granola
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
184
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
2205
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 4.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
184
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.9 g
Zsír
-
Összesen 123.6 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2666.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 633 mg
-
Foszfor 1605 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.2 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 513 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 503 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 467 micro
Összesen
2205
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 554.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 12 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
459
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A zabpelyhet egy nagyobb serpenyőben alacsony lángon pirítani kezdjük. Onnan tudjuk, hogy jó irányba haladunk, hogy pár percen belül ellenállhatatlan, kicsit diós, pirult illatot kezd árasztani. Kevergessük folyamatosan, nehogy odaégessük.
- Közben hozzáadunk tetszés szerinti magféléket - én most kesudióval és mandulapehellyel készítettem, de bármilyen csonthéjas mehet bele, amit otthon találtok. Ebben a receptben 5:2 a zabpehely-mag arány, ami elég kellemes a végeredmény ropogóssága szempontjából.
- Jöhet bele a vaj és egy csipet só, és az egészet jól átforgatjuk, hogy a vaj egyenletes elkeveredjen. Egy-két perc múlva ugyanezt tesszük a mézzel.
- Az alaposan elkevert granolát lehúzzuk a tűzről, és félretesszük kihűlni. Közben néhányszor forgassuk át, hogy ne egy nagy koronggá hűljön, hanem legfeljebb csak kis mogyorónyi méretű összetapadt golyók legyenek benne.
- A teljesen lehűlt és párszor átforgatott granolát jól zárható tartóba helyezzük - egy kapcsos üveg éppúgy megfelel erre a célra, mint egy bevált műanyagdoboz vagy befőttesüveg. Pár hétig simán ropogós marad így - joghurtba, tejbe, gyümölcs mellé egyaránt nagyszerű snack!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 11973
- Feltöltés dátuma: 2020. március 24.
Ajánló
Könnyedén vegánná varázsolhatjuk ezt a receptet: a vajat cseréljük le kókuszolajra vagy akár olívaolajra, méz helyett pedig használhatunk agave vagy juharszirupot, esetleg nádcukrot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
A legtöbben boltban vesszük a különféle granolákat és müzliket, nem is gondolva rá, hogy alig negyed óra munkával házilag is elkészíthetünk egy jó adagot. Így ráadásul tetszés szerint variálhatjuk, mi kerül bele, szem előtt tartva a különféle intoleranciákat és ételallergiákat is. Ez a recept tehát csak egy afféle útmutató, amit kedvetekre variálhattok - cseréljétek le bátran a magokat másfélére, vagy dúsítsátok aszalt gyümölccsel, kókuszreszelékkel, esetleg egy kevés csokoládéval.