Villámgyors hamis grissini paradicsomsalátával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
parmezános hamis grissini
-
67g leveles tészta247 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g parmezán sajt46 kcal
paradicsomsaláta
-
83g paradicsom15 kcal
-
17g fekete olajbogyó19 kcal
-
2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
451
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
parmezános hamis grissini
-
400g leveles tészta1484 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
70g parmezán sajt274 kcal
paradicsomsaláta
-
500g paradicsom90 kcal
-
100g fekete olajbogyó116 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
150g mozzarella449 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2706
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
parmezános hamis grissini
-
30.2g leveles tészta112 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.3g parmezán sajt21 kcal
paradicsomsaláta
-
37.7g paradicsom7 kcal
-
7.5g fekete olajbogyó9 kcal
-
1.1g salottahagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
11.3g mozzarella34 kcal
-
0.9g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
205
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1070.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 530 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 117.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 492 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2144 micro
-
Lut-zea 341 micro
Összesen
451
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.3 g
Zsír
-
Összesen 183.3 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 346 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6423.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 1778 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 1250 mg
-
Nátrium 3183 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 706.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 750 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 479 micro
-
α-karotin 505 micro
-
β-karotin 2952 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 2047 micro
Összesen
2706
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 484.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 971 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
205
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
parmezános hamis grissini
-
1 db tojás
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
70 g parmezán sajt
paradicsomsaláta
-
100 g fekete olajbogyó
-
0.5 db salottahagyma
-
bors ízlés szerint
-
150 g mozzarella
-
1 marék bazsalikom
-
só ízlés szerint
Elkészítés
parmezános hamis grissini
- A leveles tésztát vegyük ki használat előtt 30 perccel a hűtőből, hogy kicsit kiengedjen, majd tekerjük ki.
- A tésztát kenjük le felvert tojással, majd sózzuk-borsozzuk, utána pedig ráreszeljük a parmezánt, amennyire tudjuk, egyenletes rétegben.
- A tésztát ezután nagyjából 1,5cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat ezután egyesével megcsavarjuk és sütőpapíros tepsire tesszük. A csavarást végezhetjük a levegőben, a tésztacsík két végét egy-egy kezünkben tartva, vagy úgy is, hogy a tészta egyik végét a tepsire tesszük, és a tésztacsík másik végét csavarjuk (mintha fonalat sodornánk).
- A megcsavart tésztacsíkokat tegyük egymástól legalább 1,5-2 centi távolságba a tepsin, mert egy kicsit megnő majd az élesztős leveles tészta.
- 200 fokos sütőben süssük a hamis grissiniket 15 perc alatt aranybarnára, közben pedig pont van időnk elkészíteni a salátát.
paradicsomsaláta
- A paradicsomokat tetszés szerint felezzük, negyedeljük, daraboljuk vagy szeleteljük - érdemes többféle paradicsomot használni és más-más módon felvágni, így szép rusztikus lesz a salátánk.
- A paradicsomokat tegyük egy nagy keverőtálba, és adjuk hozzá a felezett olajbogyót és a vékony csíkokra vágott salottahagymát. Borsozzuk, majd spricceljünk rá a Bertolli extra szűz olívaolaj spray-ből és forgassuk össze az egészet.
- A paradicsomsalátát tegyük át egy szép kínálótálra és tegyük rá a felezett mozzarellagolyókat, majd a bazsalikomleveleket is. Végül sózzuk is meg - ezt azért érdemes csak a végén megtenni, hogy ne engedjen hamar sok levet a paradicsomsaláta.
- Végül tálaljuk a saláta mellé (vagy akár a salátára) a grissiniket, amiket aztán a paradicsomsalátával fogyaszthatunk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 444
- Feltöltés dátuma: 2024. július 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Ezt a tetszetős kinézetű, minden ízében olasz nassolnivalót bármikor elkészíthetjük, ha van egy szabad félóránk. A rusztikus paradicsomsaláta önmagában is megállná a helyét bármilyen alkalomra, de ha még leveles tésztából hamis grissinit is sütünk mellé, akkor még szebb és tartalmasabb fogást varázsolhatunk belőle.