r
Nosalty Logó

Villámgyors hamis grissini paradicsomsalátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Villámgyors hamis grissini paradicsomsalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

parmezános hamis grissini

paradicsomsaláta

Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

parmezános hamis grissini

paradicsomsaláta

Összesen 2706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

parmezános hamis grissini

paradicsomsaláta

Összesen 205 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    183.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6423.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1778 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    3183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    706.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    750 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2952 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2047 micro
Összesen 2706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    971 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 205 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

parmezános hamis grissini

paradicsomsaláta

Elkészítés

parmezános hamis grissini

  1. A leveles tésztát vegyük ki használat előtt 30 perccel a hűtőből, hogy kicsit kiengedjen, majd tekerjük ki.
  2. A tésztát kenjük le felvert tojással, majd sózzuk-borsozzuk, utána pedig ráreszeljük a parmezánt, amennyire tudjuk, egyenletes rétegben.
  3. A tésztát ezután nagyjából 1,5cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat ezután egyesével megcsavarjuk és sütőpapíros tepsire tesszük. A csavarást végezhetjük a levegőben, a tésztacsík két végét egy-egy kezünkben tartva, vagy úgy is, hogy a tészta egyik végét a tepsire tesszük, és a tésztacsík másik végét csavarjuk (mintha fonalat sodornánk).
  4. A megcsavart tésztacsíkokat tegyük egymástól legalább 1,5-2 centi távolságba a tepsin, mert egy kicsit megnő majd az élesztős leveles tészta.
  5. 200 fokos sütőben süssük a hamis grissiniket 15 perc alatt aranybarnára, közben pedig pont van időnk elkészíteni a salátát.

paradicsomsaláta

  1. A paradicsomokat tetszés szerint felezzük, negyedeljük, daraboljuk vagy szeleteljük - érdemes többféle paradicsomot használni és más-más módon felvágni, így szép rusztikus lesz a salátánk.
  2. A paradicsomokat tegyük egy nagy keverőtálba, és adjuk hozzá a felezett olajbogyót és a vékony csíkokra vágott salottahagymát. Borsozzuk, majd spricceljünk rá a Bertolli extra szűz olívaolaj spray-ből és forgassuk össze az egészet.
  3. A paradicsomsalátát tegyük át egy szép kínálótálra és tegyük rá a felezett mozzarellagolyókat, majd a bazsalikomleveleket is. Végül sózzuk is meg - ezt azért érdemes csak a végén megtenni, hogy ne engedjen hamar sok levet a paradicsomsaláta.
  4. Végül tálaljuk a saláta mellé (vagy akár a salátára) a grissiniket, amiket aztán a paradicsomsalátával fogyaszthatunk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 358
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tetszetős kinézetű, minden ízében olasz nassolnivalót bármikor elkészíthetjük, ha van egy szabad félóránk. A rusztikus paradicsomsaláta önmagában is megállná a helyét bármilyen alkalomra, de ha még leveles tésztából hamis grissinit is sütünk mellé, akkor még szebb és tartalmasabb fogást varázsolhatunk belőle.

Hozzávalók

parmezános hamis grissini

paradicsomsaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek