r
Nosalty Logó

Viktória piskóta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Feenuee
Viktória piskóta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

A tálaláshoz

707
Kalória
10.1g
Fehérje
51.6g
Szénhidrátok
51.7g
Zsír
74.1g
Víz
271.2g
Koleszterin
1.2g
Rost
18.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A tálaláshoz

Összesen 707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A tálaláshoz

Összesen 2819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A tálaláshoz

Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    206.9 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4434.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1173 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    1815 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    296.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1816 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 2819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 358 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből habot verünk, a sárgákat egyesével a cukros vajhoz adjuk. Ezután felváltva hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet és a tojáshabot.
  2. A formákat olajjal kenjük, liszttel és cukorral szórjuk, majd belesimítjuk a tésztát.
  3. Előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük (tűpróba).
  4. A formában hagyjuk kihűlni.
  5. Eperlekvárral és tejszínhabbal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18

Egy régi receptes könyvben láttam meg ezt a sütit. Ott a piskótát kettőbe vágták, lekvárral és tejszínhabbal összetöltötték, végül porcukorral szórták. Mivel nem tudtunk megegyezni, hogy milyen lekvárral együk, ezért én nem töltöttem meg, hanem ki-ki kedve szerint választott lekvárt mellé.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!