r
Nosalty Logó

Vietnami pho leves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Veres Mari
Vietnami pho leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leveshez

Levesbetéthez

Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leveshez

Levesbetéthez

Összesen 6563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leveshez

Levesbetéthez

Összesen 87 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1970.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    441.7 g

Zsír

  • Összesen
    332.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15762.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    383 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    729 mg
  • Foszfor
    4074 mg
  • Nátrium
    9835 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    5091.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1111 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    152 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2432 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 6563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Leveshez

Levesbetéthez

Elkészítés

Leveshez

  1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, az egész gyömbért és a hagymát kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.
  2. A csirkéket megtisztítjuk, a mellét a csontról lefejtjük, és félretesszük A többi részét daraboljuk, és 3 liter vízben feltesszük főni. A forrástól számított 3 perc után a levet leöntjük, a húst átmossuk, és újra feltesszük főni 3 liter vízben.
  3. A többi hozzávalót és fűszert a levesbe tesszük a mell kivételével. A sütőből kivesszük a gyömbért és a hagymát, héját levesszük, és nagyobb darabokra vágva a levesbe tesszük. Lassú tűzön, éppen csak gyöngyözve, 60-70 percig főzzük.
  4. Míg a leves fő, a tésztát (a csomagoláson lévő utasítás szerint) elkészítjük egy külön edényben. Tányérokba porciózzuk, rászórjuk a szójacsírát, a lilahagymát, a hagymaszárat, a koriandert és a mentát.
  5. Tíz perccel a leves befejezése előtt a csirkemellet is beletesszük, és megfőzzük. Amikor kész, kiemeljük, a levest pedig átszűrjük.
  6. Tálaláskor a mellet daraboljuk, a tányérokba tesszük, ráöntjük a levest. A tányérok szélére egynyolcad lime-ot teszünk, chilivel, korianderrel díszítjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 29848
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 09.

Ajánló

Aki nem szereti csípősen, a chilit elhagyhatja. A maradék főtt húst, mivel csak a mellre van szükség, más ételekhez felhasználhatjuk. Pl. megsüthetjük vagy saláta, csirkefasírt készülhet belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vietnami pho leves
Veres Mari 44 recept

Ez a pho leves Segal Viktor Ízek és formák című könyvének receptje alapján készült.

Hozzávalók

Leveshez

Levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...