Vietnami pho leves
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Veres Mari
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Leveshez
-
400g csirke585 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
13g gyömbér10 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
1g koriandermag2 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
5g halszósz2 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
375g víz0 kcal
Levesbetéthez
-
50g rizstészta182 kcal
-
2 kcal
-
11g lilahagyma4 kcal
-
11g újhagyma zöldje3 kcal
-
1g menta1 kcal
-
1g koriander0 kcal
-
11g lime3 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
822
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Leveshez
-
3200g csirke4678 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g gyömbér80 kcal
-
112g salottahagyma73 kcal
-
5g koriandermag15 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
40g halszósz14 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
11g só0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
3000g víz0 kcal
Levesbetéthez
-
400g rizstészta1456 kcal
-
50g mungóbabcsíra15 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
90g újhagyma zöldje24 kcal
-
7g menta5 kcal
-
6g koriander1 kcal
-
85g lime21 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
6563
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Leveshez
-
43.3g csirke63 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
1.4g gyömbér1 kcal
-
1.5g salottahagyma1 kcal
-
0.1g koriandermag0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0.5g halszósz0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40.6g víz0 kcal
Levesbetéthez
-
5.4g rizstészta20 kcal
-
0.7g mungóbabcsíra0 kcal
-
1.2g lilahagyma0 kcal
-
1.2g újhagyma zöldje0 kcal
-
0.1g menta0 kcal
-
0.1g koriander0 kcal
-
1.1g lime0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
87
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 41.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1970.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 509 mg
-
Nátrium 1229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 636.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 304 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
822
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 441.7 g
Zsír
-
Összesen 332.8 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 137 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 1632 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15762.8 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 383 mg
-
Kálcium 674 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 729 mg
-
Foszfor 4074 mg
-
Nátrium 9835 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 421 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 5091.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1111 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 214 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 152 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 1397 mg
-
Retinol - A vitamin: 894 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 2432 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 851 micro
Összesen
6563
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
Leveshez
-
2 db csirke
-
5 db szegfűszeg
-
2 db fekete kardamom
-
3 db csillagánizs
-
12 szál koriander
-
1 ek só
-
3 l víz
Levesbetéthez
-
3 db újhagyma zöldje
-
1 közepes db lime
Elkészítés
Leveshez
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük, az egész gyömbért és a hagymát kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.
- A csirkéket megtisztítjuk, a mellét a csontról lefejtjük, és félretesszük A többi részét daraboljuk, és 3 liter vízben feltesszük főni. A forrástól számított 3 perc után a levet leöntjük, a húst átmossuk, és újra feltesszük főni 3 liter vízben.
- A többi hozzávalót és fűszert a levesbe tesszük a mell kivételével. A sütőből kivesszük a gyömbért és a hagymát, héját levesszük, és nagyobb darabokra vágva a levesbe tesszük. Lassú tűzön, éppen csak gyöngyözve, 60-70 percig főzzük.
- Míg a leves fő, a tésztát (a csomagoláson lévő utasítás szerint) elkészítjük egy külön edényben. Tányérokba porciózzuk, rászórjuk a szójacsírát, a lilahagymát, a hagymaszárat, a koriandert és a mentát.
- Tíz perccel a leves befejezése előtt a csirkemellet is beletesszük, és megfőzzük. Amikor kész, kiemeljük, a levest pedig átszűrjük.
- Tálaláskor a mellet daraboljuk, a tányérokba tesszük, ráöntjük a levest. A tányérok szélére egynyolcad lime-ot teszünk, chilivel, korianderrel díszítjük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 201
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 29840
- Feltöltés dátuma: 2014. május 09.
Ajánló
Aki nem szereti csípősen, a chilit elhagyhatja. A maradék főtt húst, mivel csak a mellre van szükség, más ételekhez felhasználhatjuk. Pl. megsüthetjük vagy saláta, csirkefasírt készülhet belőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Veres Mari
44 recept
Ez a pho leves Segal Viktor Ízek és formák című könyvének receptje alapján készült.