Venetoi töltött csirkemell
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
33g bacon131 kcal
-
7g fenyőmag45 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
23 kcal
-
17g fekete olajbogyó19 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
7g zsemlemorzsa26 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
Összesen
617
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
20g fenyőmag135 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
70 kcal
-
50g fekete olajbogyó58 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
1853
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
62.3g csirkemellfilé75 kcal
-
10.4g bacon41 kcal
-
2.1g fenyőmag14 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.8g szárított paradicsom7 kcal
-
5.2g fekete olajbogyó6 kcal
-
5.2g parmezán sajt20 kcal
-
2.1g zsemlemorzsa8 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.3g petrezselyem1 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
Összesen
191
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.1 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1914.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 717 mg
-
Nátrium 745 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 203.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 475 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4131 micro
-
Lut-zea 712 micro
Összesen
617
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 183.2 g
Zsír
-
Összesen 104.8 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 733 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5743.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 806 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 2151 mg
-
Nátrium 2234 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 610.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 400 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 743 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1425 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 12394 micro
-
Lut-zea 2135 micro
Összesen
1853
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 596.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1288 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg csirkemellfilé
-
2 dkg fenyőmag
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 db szárított paradicsom
-
5 dkg fekete olajbogyó
-
5 dkg parmezán sajt
-
1 db tojás
-
1 csipet só
-
2 csipet bors
-
1 csipet szerecsendió
-
0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A csirkemellet jobbról, balról bemetsszük, és "kinyitjuk" a csirkemellet egy széles, lapos hússá. Sózzuk, borsozzuk.
- A kenyeret késes aprítóban összevágjuk, hozzáadjuk a fűszernövényeket, a lágy vajat és darabosra daráljuk. Beledaraboljuk a paradicsomot és az olívabogyót, frissen reszeljük bele a parmezánt. Fűszereket, fokhagymát is hozzáadjuk. Megpirítjuk a fenyőmagot, azt is hozzáadjuk.
- Kap egy tojást, és összeállítjuk. A kiterített csirkemell közepébe töltjük, majd áthajtjuk a húst a töltelék felett, és összetűzzük.
- A töltött húsokat vékonyan megkenjük az aszalt paradicsom olajával, és a tetejére kevés reszelt parmezánt szórunk.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük lefóliázva 10 percre, majd levesszük a fóliát, és megpirítjuk a hús tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1298
- Feltöltés dátuma: 2016. április 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Váncsa István Lakoma 2. kötetében olvastam. Tekintettel a családomra, némi változtatást eszközöltem a recepten. Ott ugyanis a töltelékben benne van a csirke mája, de én ezt kihagytam. Valamint nem egész csirkét, csak a mellét töltöttem. De az ötlet remek. Kicsit kibővítettem a töltelékhez valókat. Ez volt az én protein napom a 90 napos diétában.