r
Nosalty Logó

Vendégváró szelet glutén- és laktózmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
PiciPingi
Vendégváró szelet glutén- és laktózmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztalapokhoz

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a mázhoz

Legtetejére

Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztalapokhoz

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a mázhoz

Legtetejére

Összesen 7306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztalapokhoz

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a mázhoz

Legtetejére

Összesen 265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.1 g

Zsír

  • Összesen
    266.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3313.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    2230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1120.8 g
  • Cukor
    638 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1647 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1221 micro
Összesen 7306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztalapokhoz

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a mázhoz

Legtetejére

Elkészítés

Hozzávalók a tésztalapokhoz

  1. A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, a margarin és a tej aránya változhat, a lényeg, hogy egy jól formázható, nyújtható tésztát kapjunk.
  2. Miután jól összedolgoztuk, 2 részre szedjük, mindkét cipót elég vékonyra kinyújtjuk, és tepsi hátulján megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók a piskótához

  1. A piskótánál szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét nagyon lazán felverjük. A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, hozzáöntjük a vizet, majd a lisztet, és jól elkeverjük.
  2. Majd hozzáadjuk a lazán felvert tojásfehérjét, és összekeverjük. Tepsiben megsütjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A krémnél a 8 dl tejből 6 dl tejet felteszünk forrni.
  2. A maradék 2 dl tejet egy tálba öntjük, belekaparjuk a vaníliarúd belsejét (a héját a forró tejbe tesszük, hogy a maradék íz is kijöjjön belőle), beletesszük a vaníliás pudingot és a rizslisztet, és elkeverjük. amikor a tej elkezd picit forrni, beleöntjük a pudingos-lisztes masszát, és sűrűbb pépet főzünk belőle.
  3. Hagyjuk teljesen kihűlni. Miközben hűl, a porcukrot, vaníliás cukrot és a vajat habosra kikeverjük robotgéppel, majd hozzáadagoljuk a már kihűlt pépet.

Hozzávalók a mázhoz

  1. A mázhoz egy lábasban felteszünk egy kevés vizet forrni, majd egy fémedénybe beletesszük a porcukrot és a tojásfehérjét, majd a gőz fölött legalább 8-10 percig verjük, amíg szép keményebb tojáshabot kapunk.

Legtetejére

  1. A süti összeállítása a következő: 1 lap + krém + piskóta + krém + 1 lap + krém + máz + kakaópor. A tetejére és az oldalára kevesebb krémet tegyünk, a tetejére úgyis rákerül a máz és a kakaópor, az oldalát megszórhatjuk mandulaforgáccsal vagy bármi mással.
  2. Akinek nem muszáj mentes étrendet tartania, ezt a receptet normál hozzávalókkal is el tudja készíteni. Azért is költséges, mert mentes alapanyagokból készült.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x21x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 21212
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégváró szelet glutén- és laktózmentesen
PiciPingi 3 recept

Pár hónapja derült ki, hogy gluténérzékeny vagyok a laktózérzékenységem mellett. Próbálkozom a sütéssel, kisebb-nagyobb sikerrel, ez a süti egész jól sikerült, a többihez képest. Ezt a sütit ünnepekkor tökéletes elkészíteni. :)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztalapokhoz

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a mázhoz

Legtetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...