Vendégváró szelet 2. - vörösáfonyás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
A kakaós lapokhoz
-
33g finomliszt118 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
3 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
5g méz14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
33g finomliszt118 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
15 kcal
-
14 kcal
A krémhez
-
25g habtejszín73 kcal
-
13g tej7 kcal
-
21 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
19g vaj134 kcal
Összesen
835
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
A kakaós lapokhoz
-
260g finomliszt946 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
23 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
38g méz114 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
260g finomliszt946 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
120 kcal
-
40g lekvár/ dzsem111 kcal
A krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g tej56 kcal
-
171 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
150g vaj1076 kcal
Összesen
6685
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
A kakaós lapokhoz
-
13.6g finomliszt49 kcal
-
2.6g vaj19 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
2g méz6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
A piskótához
-
11.5g tojás14 kcal
-
10.5g cukor40 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
13.6g finomliszt49 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
2.6g aszalt gyümölcsök6 kcal
-
2.1g lekvár/ dzsem6 kcal
A krémhez
-
10.5g habtejszín31 kcal
-
5.2g tej3 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
Összesen
348
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 498.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.3 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
835
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 96.6 g
Zsír
-
Összesen 287.8 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1552 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3990.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 260 mg
-
Kálcium 710 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 236 mg
-
Foszfor 1532 mg
-
Nátrium 1225 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 946.2 g
-
Cukor 481 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 443.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2333 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 244 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 848 mg
-
Retinol - A vitamin: 2277 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 633 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1389 micro
Összesen
6685
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
348
kcal
Hozzávalók
A kakaós lapokhoz
-
26 dkg finomliszt
-
5 dkg vaj
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 db tojás
-
15 dkg porcukor
-
1.5 ek méz
-
1 csipet só
-
1 kk szódabikarbóna
A piskótához
-
4 db tojás
-
20 dkg cukor
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
26 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
2 ek lekvár/ dzsem
A krémhez
-
2 dl habtejszín
-
1 dl tej
-
5 ek cukor
-
15 dkg vaj
Elkészítés
A kakaós lapokhoz
- A lapokhoz a tojást, a mézet, a cukrot, a kakaót, a sót, a szódabikarbónát és a vajat gőz fölött felfőzzük, majd a tűzről levéve beledolgozzuk a lisztet, és összegyúrjuk.
- Két részre osztjuk, kinyújtjuk, és tepsi hátán lapokat sütünk belőle. Ne szárítsuk ki!
- A piskótához felverjük a tojások fehérjét, beletesszük a sót, a cukrot, a citromhéjat, és pár percig még tovább verjük, hogy jó kemény legyen.
- Belekeverjük a tojássárgákat, az olajat, majd a végén a sütőporos lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, beleszórjuk az áfonyát, és megsütjük.
- A pudingport kikeverjük a tejjel, és felfőzzük a tejszínben. Ha már sűrű, még forrón elkeverjük benne a cukrot, majd kihűtjük. Ha meghűlt, hozzáadjuk a vajat, és géppel habosra keverjük.
- Összeállítjuk a süteményt. Az egyik barna lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a piskótát úgy, hogy az áfonyás fele kerüljön alulra, majd a piskótára vékonyan áfonyadzsemet kenünk (ha nincs, jó pl. a meggy is). Következik a krém másik fele, majd a másik barna lap.
- Szeletelés előtt egy napig hagyjuk fóliával lefedve a hűtőben, hogy a lapok puhuljanak be. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x34
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 19264
- Feltöltés dátuma: 2011. március 02.
Ajánló
Készíthetjük más aszalt vagy kandírozott gyümölccsel is, tetejére pedig kenhetünk csokimázat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ránézésre olyan, mint a vendégváró, de a tésztája is más és a krém is. Ettől függetlenül nagy-nagy szeretettel várhatjuk vele a vendégeinket... :).