r
Nosalty Logó

Vendégváró szelet 2. - vörösáfonyás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vendégváró szelet 2. - vörösáfonyás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kakaós lapokhoz

A piskótához

A krémhez

Összesen 835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kakaós lapokhoz

A piskótához

A krémhez

Összesen 6685 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kakaós lapokhoz

A piskótához

A krémhez

Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    287.8 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3990.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    1225 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    946.2 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2277 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1389 micro
Összesen 6685 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

A kakaós lapokhoz

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A kakaós lapokhoz

  1. A lapokhoz a tojást, a mézet, a cukrot, a kakaót, a sót, a szódabikarbónát és a vajat gőz fölött felfőzzük, majd a tűzről levéve beledolgozzuk a lisztet, és összegyúrjuk.
  2. Két részre osztjuk, kinyújtjuk, és tepsi hátán lapokat sütünk belőle. Ne szárítsuk ki!
  3. A piskótához felverjük a tojások fehérjét, beletesszük a sót, a cukrot, a citromhéjat, és pár percig még tovább verjük, hogy jó kemény legyen.
  4. Belekeverjük a tojássárgákat, az olajat, majd a végén a sütőporos lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, beleszórjuk az áfonyát, és megsütjük.
  5. A pudingport kikeverjük a tejjel, és felfőzzük a tejszínben. Ha már sűrű, még forrón elkeverjük benne a cukrot, majd kihűtjük. Ha meghűlt, hozzáadjuk a vajat, és géppel habosra keverjük.
  6. Összeállítjuk a süteményt. Az egyik barna lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a piskótát úgy, hogy az áfonyás fele kerüljön alulra, majd a piskótára vékonyan áfonyadzsemet kenünk (ha nincs, jó pl. a meggy is). Következik a krém másik fele, majd a másik barna lap.
  7. Szeletelés előtt egy napig hagyjuk fóliával lefedve a hűtőben, hogy a lapok puhuljanak be. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19264
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 02.

Ajánló

Készíthetjük más aszalt vagy kandírozott gyümölccsel is, tetejére pedig kenhetünk csokimázat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ránézésre olyan, mint a vendégváró, de a tésztája is más és a krém is. Ettől függetlenül nagy-nagy szeretettel várhatjuk vele a vendégeinket... :).

Hozzávalók

A kakaós lapokhoz

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...