r
Nosalty Logó

Vendégváró gyors sajtos csiga

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vendégváró gyors sajtos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 910 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3638 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 428 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    676 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 910 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    276.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4619.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1784 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    1395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2835 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1598 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 3638 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit (liszt, 12,5 dkg margarin, sütőpor, só, tej) összegyúrjuk.
  2. Kettéválasztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk.
  3. Rásimítjuk a tölteléket (sajt, akár többféle is, 12,5 margarin, só, bors, pirospaprika) ízlés szerint.
  4. Felhengereljük, és a hengereket a mélyhűtőbe rakjuk éjszakára.
  5. Másnap kb. 20 perc felengedés után, még félig hidegen, ujjnyi vastagon felszeleteljük, és 190 fokos sütőben, egyszer megforgatva, kb. 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 10565
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégségben kóstoltam, azonnal elkértem a receptet, és kipróbáltam. Kellemes, pofon egyszerűen elkészíthető, finom falatok. Dupla adagot szoktam készíteni, és a mélyhűtőből előkapva, pikk-pakk készen van.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...