r
Nosalty Logó

Velő lecsósan

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Velő lecsósan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    11023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2538.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1547 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    822.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    288 micro
  • β-karotin
    2292 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1175 micro
Összesen 1212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1034 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    483 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A velőt megtisztítjuk, lehúzzuk róla a hártyát.
  2. A paprikát 1 cm karikákra, a paradicsomot pedig kockára vágjuk.
  3. A hagymát apró kockára vágjuk, és a zsíron megdinszteljük majd levesszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát és pici vízzel felöntjük.
  4. A paradicsomot és a paprikát hozzáadjuk sózuk, borsozzuk, belevágjuk a szárazpaprikát .
  5. Visszatessszük a tűzre és puhára főzzük a paprikát kb. 10 -15 perc alatt. Arra ügyeljünk, hogy víz ne maradjon rajta!
  6. Ekkor beletesszük a velőt és kb. 10 perc alatt sűrű kevergetés közben készre főzzük .
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10602
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 25.

Ajánló

Van, aki feldarabolja a velőt. Én nem szoktam előre feldarabolni, hanem amikor fő, akkor szétdarabolom / vágom/ trancsírozom a fakanál segítségével a keverés közben. Friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem kedvenc étele a velő,  lecsósan elkészítve. Csak friss velőből szoktam készíteni. Természetesen erőssen szereti, ezért rakok az erős zöldpaprika mellé még szárazpaprikát  (cseresznye vagy csöves). Aki nem szereti az erőset, az csinálhatja édes paprikából, de az úgy nem az igazi:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...