r
Nosalty Logó

Vegán spenótfőzelék

Rosanics Petra
Vegán spenótfőzelék sült burgonyával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

spenótfőzelék

burgonya

424
Kalória
7.1g
Fehérje
32.2g
Szénhidrát
31.9g
Zsír
284.5g
Víz
-
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
2.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

spenótfőzelék

burgonya

Összesen 424 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

spenótfőzelék

burgonya

Összesen 1695 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

spenótfőzelék

burgonya

Összesen 96 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    284.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4559 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9894 micro
Összesen 424 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2198.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1138.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1520 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1578 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    771 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39577 micro
Összesen 1695 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1033 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2241 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

spenótfőzelék

  1. A kókuszolajat felforrósítjuk, majd üvegesre pároljuk rajta az aprított hagymát és fokhagymát. Ízesítjük garam masalával, sóval-borssal.
  2. Amikor már üveges és kicsit pirult a hagyma, hozzáadjuk a spenótot. Használhatunk frisset, fagyasztottat, vágottat vagy püréset is, de ha fagyasztottat használunk, előtte olvasszuk ki. Pároljuk a spenótot kb. 5 percig, közben folyamatosan kevergetve, nehogy leégjen.
  3. Ekkor jöhet bele a köretnek sütött burgonyából kb. 150 gramm, valamint a kókusztej. Sűrítéshez persze használhatunk sima főtt burgonyát vagy keményítőt is, de ez a megoldás okosan kombinálja a köretet a sűrítéssel.
  4. Turmixoljuk az egészet teljesen krémesre, ha szükséges, adjunk hozzá kevés vizet is, és ízlés szerint sózzuk még meg, ha sótlannak találnánk. Tálaljuk a sült burgonyával és tetszés szerint zöldfűszerrel vagy aprított olajos maggal megszórva.

burgonya

  1. A burgonyákat megpucoljuk, felkockázzuk, majd összeforgatjuk az olajjal, tetszés szerinti fűszerkeverékkel, valamint sóval-borssal.
  2. 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A kész krumpliból kb. 150 grammot felhasználunk a főzelékhez, a többit köretként kínáljuk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha villámgyorsan készítenénk laktató és mennyeien krémes főzeléket, akkor nem is kell tovább keresgélni: a spenót minden feltételnek maximálisan megfelel. Most mindenmentesen készítettük el, kicsit keletiesre hangolva: krémesítéshez kókusztejet, fűszerezéshez pedig garam masalát használtunk, a sűrítést pedig a köretnek készített burgonya egy részével oldottuk meg.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...