r
Nosalty Logó

Vega fánk Babszem konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Vega fánk Babszem konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 1454 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 4364 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 443 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1454 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    358.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    142 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 4364 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 443 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a forró vizet, a sót és a 2 ek olívaolajat összekeverjük, villával könnyű tésztává dolgozzuk, majd kézzel (vigyázva, mert meleg) kicsitátgyúrjuk.
  2. Annyit kell pihennie, amíg a sütéshez az olaj megfelelő hőmérsékletű nem lesz.
  3. A sütéshez az olajat felhevítjük.
  4. A tésztából tenyérnyi hosszúságú rudakat formálunk, vagy lehet kis golyókat is, és a forró olajban hirtelen aranybarnára sütjük.
  5. A kisült fánkokat azonnal kristálycukorba forgatjuk, és már fogyasztható is!
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1324
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Ajánló

A cukorba, amelyben meghempergetjük a fánkokat, reszelhetünk narancshéjat, vagy éppen szórhatunk bele őrölt fahéjat is. Készíthetünk csokisodót olvasztott keserű csokoládéból, egy kevéske vízzel felfőzve, és ebbe mártogathatjuk a cukorba forgatott fánkokat. A görögöktől ellesve készíthetünk forró vízben oldott mézet (1:1 arányban), amelybe a kisült fánkokat a cukor helyett fél percre beáztatjuk, így finom, ropogós, de ugyanakkor szaftos édességet kapunk. Jó étvágyat:))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor próbálkoztam már fánk készítéssel, de valahogy sosem sikerült igazán, majd mikor vega lettem, a tojás és a tej miatt már nem nagyon ettem fánkot. Viszont ez egy Dél- Európai recept, amelyben nincs semmilyen állati dolog, így a teljesen vegák is fogyaszthatják. Ennél egyszerűbb fánk készítési módot nem is találhat az ember, nem kell keleszteni, nem szárad meg, nem keményedik meg, nincs vele rengeteg munka:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...