Vega fánk Babszem konyhájából
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
87g finomliszt315 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13 kcal
-
113g napraforgó olaj1002 kcal
-
20g cukor77 kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
260g finomliszt946 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
300g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
-
60g cukor232 kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
26.4g finomliszt96 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
30.4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4 kcal
-
34.5g napraforgó olaj305 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 119.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 110.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.9 g
Zsír
-
Összesen 358.5 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 169 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 127 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 503.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268.4 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 330.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 142 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 51.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Hozzávalók
-
26 dkg finomliszt
-
2 ek olívaolaj
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- A lisztet, a forró vizet, a sót és a 2 ek olívaolajat összekeverjük, villával könnyű tésztává dolgozzuk, majd kézzel (vigyázva, mert meleg) kicsitátgyúrjuk.
- Annyit kell pihennie, amíg a sütéshez az olaj megfelelő hőmérsékletű nem lesz.
- A sütéshez az olajat felhevítjük.
- A tésztából tenyérnyi hosszúságú rudakat formálunk, vagy lehet kis golyókat is, és a forró olajban hirtelen aranybarnára sütjük.
- A kisült fánkokat azonnal kristálycukorba forgatjuk, és már fogyasztható is!
- Sütés ideje: 2 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1324
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.
Ajánló
A cukorba, amelyben meghempergetjük a fánkokat, reszelhetünk narancshéjat, vagy éppen szórhatunk bele őrölt fahéjat is. Készíthetünk csokisodót olvasztott keserű csokoládéból, egy kevéske vízzel felfőzve, és ebbe mártogathatjuk a cukorba forgatott fánkokat. A görögöktől ellesve készíthetünk forró vízben oldott mézet (1:1 arányban), amelybe a kisült fánkokat a cukor helyett fél percre beáztatjuk, így finom, ropogós, de ugyanakkor szaftos édességet kapunk. Jó étvágyat:))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Sokszor próbálkoztam már fánk készítéssel, de valahogy sosem sikerült igazán, majd mikor vega lettem, a tojás és a tej miatt már nem nagyon ettem fánkot. Viszont ez egy Dél- Európai recept, amelyben nincs semmilyen állati dolog, így a teljesen vegák is fogyaszthatják. Ennél egyszerűbb fánk készítési módot nem is találhat az ember, nem kell keleszteni, nem szárad meg, nem keményedik meg, nincs vele rengeteg munka:)